FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακή διεκδίκηση για τις «ιερές» εκτάσεις

Ημερομηνία: 18-02-2022 | Συντάκτης:

Ευρεία σύσκεψη την Κυριακή στου Ξυστρή για τις “ιερές” εκτάσεις σε Κουτσοχέρα, Χειμαδιό, Περιστέρι

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την διεκδίκηση των αγροτικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, που βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων των τοπικών κοινοτήτων Χειμαδιού, Κουτσοχέρας του Δήμου Πύργου και την τ.κ. Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας», διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στον Πύργο, στο «Πάρκο Ξυστρή», στις 11 το πρωί. Στην σύσκεψη καλούνται φορείς και αρχές του Νομού, της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς το θέμα πρέπει επιτέλους να βρει το δρόμο του και να υπάρξει οριστική επίλυση, γι αυτό και απαιτείται μεγάλη συμμετοχή και εκπροσώπηση όλων των φορέων του τόπου.

Η σχετική πρόσκληση υπογράφεται από τους διοργανωτές: Πρόεδρο της Τ.Κ. Χειμαδιού, Αγροτικό Σύλλογο Χειμαδιού, Α.Ο. Κεραυνός Χειμαδιού, Πρόεδρο της Τ.Κ. Κουτσοχέρας, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοχέρας, Α.Ο. Κουτσοχέρας, Πρόεδρος Τ.Κ. Περιστερίου δήμου Ήλιδας.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Το ιστορικό της υπόθεσης είναι γνωστό. Εδώ και 100 χρόνια οι εν λόγω εκτάσεις αυτές καλλιεργούνται από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι λαμβάνουν επιδοτήσεις αποζημιώνονται για καταστροφές, φορολογούνται και φυσικά διαθέτουν συμβόλαια γι’ αυτές.

Δημιουργείται αρχικά τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, αλλά και αμφισβήτηση του κράτους Δικαίου και του κράτους Πρόνοιας εκ μέρους της Μονής, όταν διεκδικεί τις συγκεκριμένες εκτάσεις και παράλληλα οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδων οικογενειών αγροτών μικρού κλήρου.

Η συμμετοχή σας στη σύσκεψη είναι καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης. Ήρθε η ώρα της Πολιτείας να πάρει θέση σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και να δώσει δίκαια λύση, όπως αυτή διαμορφώνεται στον παρόντα χρόνο και στις παρούσες συνθήκες.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε από ιδιοκτήτες να γίνουμε ενοικιαστές του τόπου μας!!!».
Να σημειώσουμε δε, ότι στην “σταυροφορία” αυτή έχουν πρωτοστατήσει με πολλές εκ μέρους τους ενέργειες και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς και εμπλεκόμενα υπουργεία, αλλά αν και υπάρχει θετική διάθεση για να δοθεί λύση, εν τούτοις ακόμα δεν έχει τιποτα οριστικοποιηθεί και όπως φαίνεται πρόκειται για μια δύσκολη “εξίσωση”. Ακόμα και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος με τον οποίο είχε πρόσφατα συνάντηση ο δήμαρχος Πύργου έδειξε συναινετικός.

Επομένως, μέσα από την ευρεία σύσκεψη της Κυριακής στου Ξυστρή, επιχειρείται η διεκδίκηση να λάβει μια Πανηλειακή διάσταση έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί και το αίτημα οριστικής και δίκαιης επίλυσης υπέρ των κατοίκων και κτηνοτρόφων των παραπάνω τοπικών κοινοτήτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος