FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιες 2021: Με χαμόγελα η πρώτη μέρα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 16-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
-Συνέχεια με Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία σήμερα για τους μαθητές των ΓΕΛ

Σκυτάλη με το μάθημα των Νέων Ελληνικών πήραν χθες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές των ΕΠΑΛ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα θέματα ήταν κατανοητά και βατά.

“Επιτυχημένος αθλητής. Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει ένας Λεμπρόν, ένας Μέσι, μία Οσάκα; Χρήματα, δόξα, υγεία” είναι η πρώτη φράση του κειμένου από άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 03.06.2021 στην ηλεκτρονική έκδοση ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας.

Το κείμενο αναφέρεται ειδικά στην τενίστρια Οσάκα, που στο ζενίθ της καριέρας της και χωρίς να έχει τραυματιστεί σωματικά, αποχώρησε από το Ρολάν Γκαρός επικαλούμενη κατάθλιψη. Από τους υποψηφίους ζητήθηκε να αναπτύξουν τις απόψεις τους τεκμηριωμένα σε ένα άρθρο 200-250 λέξεων το οποίο θα δημοσιευτεί σε νεανική ιστοσελίδα, σχετικά με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ένας αθλητής ή μία αθλήτρια και τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτει για να τις ξεπεράσει και να πετύχει τους στόχους του/της.

Τους δόθηκε επίσης το ποίημα “Τελευταία Κούρσα” που ανήκει στην ποιητική συλλογή του Νίκου Μοσχοβάκου “Απριλίου ξανθίσματα”.

“Τα ζητήματα στα οποία κλήθηκαν οι μαθητές να διατυπώσουν τις απόψεις τους αφορούσαν στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτόν. Το κείμενο δε δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους υποψηφίους” επισήμανε η Φιλόλογος του φροντιστηρίου “ΑΛΜΑ” κ. Εξακουστή Βόλλαρη και πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τις ασκήσεις που αφορούσαν τόσο το μη λογοτεχνικό κείμενο όσο και το λογοτεχνικό κείμενο, οι οποίες ήταν με σαφήνεια και ακρίβεια διατυπωμένες.

Και η χθεσινή ημέρα, κύλησε χωρίς προβλήματα καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο, προσήλθαν 232 υποψήφιοι (54 απόντες) τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης (μάσκες και αυτοδιαγνωστικά τεστ) ενώ και τα θέματα δόθηκαν στην ώρα τους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα συνεχιστούν σήμερα Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την εξέταση των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), των Μαθηματικών (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη, 17 Ιουνίου με την εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα).

Βασιλική Μπούρη

“Τα θέματα ήταν εύκολα, πάλι καλά… Προσωπικά δε δυσκολεύτηκα, ελπίζω και τα υπόλοιπα παιδιά να τα έχουν πάει καλά. Ήταν θέμα που το περιμέναμε, εύκολο θα έλεγα και είναι ένα θέμα που το ξέρεις και ας μην το έχεις διαβάσει καθώς οι περισσότεροι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Βέβαια ήταν μια περίεργη χρονιά για όλους μας, βγήκαμε από το ρυθμό μας, ωστόσο αν ο σκοπός ήταν το πανεπιστήμιο, το προσπαθούσες”.

Αριόλ Σαμπάνη

“Ήταν πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε, είμαστε αισιόδοξοι και πάμε για το καλύτερο. Δε περίμενα ότι θα πέσει ένα τέτοιο θέμα αλλά θεωρώ ότι ήταν εύκολο και πήγαμε καλά”.

Νεοκλής Αναγνωστόπουλος

“Καλά ήταν τα θέματα μπορώ να πω, αν αναλογιστεί κανείς όσα έχουμε περάσει με την τηλεκπαίδευση. Ήταν τίμια θεωρώ, ούτε πολύ δύσκολα ούτε πολύ εύκολα. Κάποια από αυτά με προβλημάτισαν αλλά χάρις την καλή προετοιμασία και το διάβασμα, βγήκαν”.

Μάριος Γκέλι

“Αν και δεν ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος, πιστεύω ότι ήταν καλά τα θέματα. Έγραψα και πιστεύω ότι όσοι είχαν προετοιμαστεί καλά θα έχουν πετύχει”.

Θανάσης Μπουρογιαννόπουλος

“Ήταν πολύ καλά τα θέματα, δεν υπήρχαν δυσκολίες και για έναν πολύ  καλά προετοιμασμένο μαθητή ήταν πολύ εύκολα. Δεν περιμέναμε το θέμα της έκθεσης να είναι ο αθλητισμός. Περιμέναμε κάτι  σε πανδημία αλλά και πάλι τα θέματα ήταν πολύ καλά, όλα τα παιδιά πιστεύω ότι θα έχουν γράψει. Δε θεωρώ ότι δυσκόλεψαν γιατί και οι ασκήσεις ήταν πολύ εύκολες”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος