FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά… β’ δόσης τα Κέντρα Υγείας με AstraZeneca

Ημερομηνία: 16-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Αλλάζουν τα δεδομένα στα ΚΥ Ζαχάρως και Γαστούνης

Εμφανώς επηρεασμένοι είναι οι πολίτες και της Ηλείας από τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, καθώς οι περισσότεροι εμβολιασμοί αυτήν την περίοδο αφορούν κατά κύριο λόγο τη δεύτερη δόση. Στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, εδώ και μερικές ημέρες έχει σταματήσει ο εμβολιασμός 1ης δόσης, αφού όλα τα ραντεβού είναι από πολίτες που έκαναν την πρώτη δόση τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως ανέφεραν στην Πρωινή μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, κάθε μέρα εμβολιάζονται περίπου 40 με 50 άτομα με τη β΄δόση, ωστόσο διευκρίνισαν ότι η γενικότερη φημολογία για το AstraZeneca δεν επηρέασε πάρα πολύ την προσέλευση των πολιτών.

Στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, οι τρεις «κίτρινες κάρτες» σε ισάριθμα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών φαίνεται πως διαμόρφωσαν κλίμα αρνητικό για τα εμβόλια, με συνέπεια να μειωθεί αισθητά η υψηλή προσέλευση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Προκόπης Παπαζαφείρης, τα περισσότερα εμβόλια αυτήν την περίοδο είναι β΄δόση και πολύ λίγα πρώτης δόσης.

«Έχει περιοριστεί ο αριθμός των εμβολιασμών ημερησίως, που αφορούν πρώτη δόση. Ευτυχώς δεν έχουμε άλλα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών. Το θετικό είναι ότι έχουν εμβολιαστεί πάνω από 3.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής και με τις δύο δόσεις», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό του μετά την εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμών για τον τερματισμό χορήγησης εμβολίων AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 ετών, προκειμένου να μη μείνουν ανενεργά τα Κέντρα Υγείας τα οποία τη δεδομένη στιγμή χορηγούν μόνο AstraZeneca.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος