FOLLOW US: facebook twitter

Παλεύει για την ανάκαμψη η αγορά της νότιας Ηλείας

Ημερομηνία: 14-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Συγκρατημένοι οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Κρεστένων και Ζαχάρως

Επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι είναι οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου στη νότια Ηλεία, καθώς η κίνηση κατέγραψε αξιοσημείωτη άνοδο το πρώτο δεκαήμερο μετά το Πάσχα, ωστόσο σταδιακά υποχώρησε και παραμένει υποτονική.

Στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ο κλάδος της εστίασης δείχνει να ανακάμπτει μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι επαγγελματίες τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού αλλά και πιθανής επιβολής προστίμου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων, Τάσος Καρνάρος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η απότομη άνοδος μετά την άρση της καραντίνας δεν είχε μεγάλη διάρκεια, καθώς η αγοραστική κίνηση υποχώρησε στη συνέχεια.

«Είχαμε μια άνοδο μετά το Πάσχα, που αποδείχθηκε πρόσκαιρη, καθώς η πορεία δεν ήταν ανάλογης. Πιστεύουμε ότι με την κάθοδο των ετεροδημοτών, θα βελτιωθεί η κατάσταση από τις 20 Ιουλίου και μετά και θα κορυφωθεί τον Αύγουστο. Ο κλάδος της εστίασης, όχι μόνο στην πόλη των Κρεστένων αλλά σε όλο το έυρος του δήμου, δείχνει ότι πάει καλά και έτσι βοηθά και την υπόλοιπη αγορά Η εκτίμησή μου όμως είναι ότι θα αργήσουμε πολύ να καλύψουμε τις οικονομικές απώλειες από την πανδημία. Θέλω όμως να επισημάνω ότι οι επαγγελματίες τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και συμβάλλουν στην αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, για αυτό και ο δήμος μας έχει ελάχιστα κρούσματα», ανέφερε.

Στη Ζαχάρω, η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει αναμένοντας τους ετεροδημότες και τους τουρίστες, ενώ ελπίζει σε μια ικανοποιητική ελαιοκομική περίοδο τον χειμώνα, για να βγει ο χειμώνας.

«Η άρση της καραντίνας μετά το Πάσχα είχε μια απότομη άνοδο στην αρχή αλλά δεν έμεινε στα ίδια επίπεδα, κάτι που ήταν αναμενόμενο βέβαια. Πιστεύουμε ότι με την κάθοδο των ετεροδημοτών μέσα στο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τους επισκέπτες που έχει κάθε χρόνο η Ζαχάρως, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα αργήσουμε να καλύψουμε τις απώλειες που υποστήκαμε της πανδημίας, γιατί χάθηκε μεγάλο εισόδημα και συσσωρεύτηκαν χρέη. Επίσης, είναι πολύ σημαντική παράμετρος για την περιοχή μας το πώς θα πάει η ελαιοπαραγωγή τον ερχόμενο χειμώνα. Η αγορά μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πρωτογενή τομέα και είναι σημαντικό να πάει καλά το ελαιόλαδο για να κρατηθεί η αγορά τον χειμώνα», τόινισε και υπογράμμισε ότι όλοι οι επαγγελματίες τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για να αποτραπεί η διασπορά δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως, Γ. Αλεξανδρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος