FOLLOW US: facebook twitter

Παιδική χαρά ΑμεΑ σε κάθε δήμο της Ηλείας

Ημερομηνία: 28-02-2024 | Συντάκτης:

Έργο 1,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Την κατασκευή από μίας παιδικής χαράς για Ατομα με Αναπηρία σε κάθε δήμο της Ηλείας θα δρομολογεί η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, καθώς θα υπογραφούν το προσεχές χρονικό διάστημα και οι σχετικές προγραματικές συμβάσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,99 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, στον άξονα προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σύμβαση, κάθε δήμος αλλά και κάθε παιδική χαρά θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Επίσης, θα εξασφαλισθεί η ορθή τοποθέτηση των οργάνων ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα, καθώς πρόκειται για παιδικές χαρές που θα εξυπηρετούν και παιδιά ΑΜΕΑ, ενώ θα εξασφαλιστεί και η προσβασιμότητα των παιδικών χαρών από τους κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, πλατείες κλπ).

 Το «Έργο» αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών με την προμήθεια και την εγκατάσταση οργάνων, δαπέδων και λοιπού εξοπλισμού. Ο σχεδιασμός εκάστης παιδικής χαράς έλαβε υπόψη την κάτοψη των εν λόγω χώρων και τις προδιαγραφές που αφορούν στον ασφαλή σχεδιασμό και κατασκευή Παιδικών Χαρών.

Όλα τα όργανα θα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία).

Ήδη ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησε τις διαδικασίες, καθώς το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος