FOLLOW US: facebook twitter

«Όχι στην αξιολόγηση και το νομοσχέδιο Κεραμέως: Παράσταση διαμαρτυρίας χθες από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες, στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, η ΕΛΜΕ Ηλείας αντιδρώντας στην Υπουργική Απόφαση “Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο».

Οι εκπαιδευτικοί, απευθυνόμενοι στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Φωτεινόπουλο, που τους συνάντησε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό στο μικρό συνεδριακό, επισήμαναν ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κινείται στα όρια της απανθρωπιάς απέναντι στους χιλιάδες μαθητές και τους προκαλεί μεγαλύτερα εμπόδια για την είσοδο στα Πανεπιστήμια και μάλιστα τρεις μήνες πριν τις πανελλαδικές.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που μετατρέπει τους φοιτητές των εργατικών λαϊκών οικογενειών σε «αιώνιους» για τους οποίους η δουλειά είναι μονόδρομος για να καλύψουν το βαρύ φόρτο των σπουδών τους. Αντί να τους διευκολύνουν με παροχή ουσιαστικής φοιτητικής μέριμνας για να μπορούν πράγματι να σπουδάζουν αναπόσπαστοι, η κυβέρνηση απομακρύνει περισσότερο την ολοκλήρωση των σπουδών τους με όλη την πολιτική της και τα μέτρα που παίρνει».

Όσον αφορά την υπουργική απόφαση για την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» του ν. 4692/20, τόνισαν ότι η προσπάθεια εφαρμογής της αποσκοπεί στη μεταβίβαση της ευθύνης για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και την κατηγοριοποίηση και τον ταξικό διαχωρισμό της εκπαίδευσης, επιλογή η οποία θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

«Δηλώνουμε την αντίθεση μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβρη, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει δημόσια δηλώσει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη βουλή σχετικό νόμο.

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι «η αξιολόγηση έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης» είναι παραπλανητική και υποκριτική!  Γνωρίζουμε άλλωστε από «πρώτο χέρι» γονείς και εκπαιδευτικοί, τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας είχαν πρόθεση να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων και να βοηθήσουν στην «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου» θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονέων και των μαθητών και θα είχαν πάρει μέτρα για την λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος