FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά… σκληρού lockdown η Ηλεία;: Παραμένουν σταθερά ψηλά τα κρούσματα με 13 ακόμα χθες στο νομό

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Τα στιγμιότυπα από την αεροδιακομιδή ασθενούς με μετάλλαξη του ιού, από την Κεφαλονιά στο Νοσοκομείο Πύργου

Σταθερά υψηλός αλλά μειωμένος σε σχέση με την Τετάρτη, είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Π.Ε  Ηλείας  με 13 νέα χθες, όπου είναι ήδη «κόκκινος» ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης , ενώ  θετικά δείγματα υπήρξαν και στο δήμο Ήλιδας. Αυτή τη στιγμή ο νομός μας δίνει τη δική του μάχη με τον ιό και βεβαίως μάχη να κρατηθεί έξω από τις «κόκκινες» στο σύνολό τους περιφερειακές ενότητες, όπως είναι η γείτονα Αχαία. Ωστόσο χθες το απόγευμα, πληροφορίες στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, ανέφεραν ότι η Π.Ε Ηλείας βρίσκεται σε τροχιά… σκληρού lockdown, που «κληρώνει»  ίσως και σήμερα, καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, οπότε τα πάντα είναι πιθανά.

Εξάλλου κρίσιμη εως αργά χθες το βράδυ, ήταν η κατάσταση 77 χρονου ασθενούς  από την Κεφαλονιά, που  νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης, στη ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου και ο οποίος έχει προσβληθεί από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Για τη μεταφορά του ασθενούς μάλιστα, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση αεροδιακομιδής με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μέσα στην ειδική κάψουλα, στο Γ. Νοσοκομείο Ηλείας.

3 θετικά σε σύνολο 231 rapid test σε Μυρσίνη και Νησί στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Παράλληλα, τα τεστ συνεχίζονται εντατικά σε πολλά μέρη του νομού και κυρίως στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης που είναι σχεδόν καθημερινά.

Έτσι,, 3 άτομα θετικά στον κορονοϊό καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή διενέργεια 231 συνολικά rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Συγκεκριμένα σε σύνολο 185 τεστ στη Μυρσίνη  ανιχνεύτηκαν 3 θετικά ενώ στο Νησίον έγιναν 46 όλα βγήκαν αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Λεχαινών από τις 09:30 έως τις 13:30.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας,  από τις 09:30 έως τις 13:30


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος