FOLLOW US: facebook twitter

Προς συμβασιοποίηση η ανάπλαση της εισόδου της Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 49,8%

Στο τελικό στάδιο της συμβασιοποίησης μπαίνει η ανάπλαση της εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η οικονομική επιτροπή του δήμου ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού. Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ με προσφορά έκπτωσης 49.87%. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι ένα εκατ. ευρώ και είναι ενταγμένο στις ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, προβλέπεται η δραστική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της εισόδου, με την αντικατάσταση των υπαρχουσών επιστρώσεων δαπέδων και κρασπέδων πεζοδρομίων τηρώντας τις υφιστάμενες επιφάνειες και διόρθωση σημείων κόμβων, την τοποθέτηση οδεύσεων τυφλών και κατασκευή ραμπών διάβασης ΑΜΕΑ στα όρια των οικοδομικών τετραγώνων, τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην ανατολική πλευρά της οδού (ρεύμα προς Πύργο) κατά 30 εκ. προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη επιφάνεια κίνησης πεζών, χωρίς παρεμβάσεις στο πλάτος της οδού, στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης, την αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών σωμάτων σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης, τοποθετώντας έναν ενιαίο τύπο φωτιστικού, την ασφαλτόστρωση εκ νέου στο τμήμα της οδού που περιλαμβάνεται στην περιοχή μελέτης, καθώς λόγω της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου, θα προκύψει νέα χάραξη του άξονά της, με διατήρηση ενιαίου πλάτους οδού 7,20μ και την αντικατάσταση φρεατίων με νέα, υψηλής αντοχής.

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξέφρασε σε πρόσφατες δηλώσεις την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου, σημειώνοντας ότι με το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία και της τουριστικής διαδρομής, η πόλη θα βελτιωθεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος