FOLLOW US: facebook twitter

Ένα ουράνιο τόξο αγκαλιάζει ήδη το σχολείο!

Ημερομηνία: 01-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

near2-manwlada5ΝΕΑΡ 2 «Το σχολείο των ονείρων μας» για δεύτερη φορά φέτος στο δημοτικό  Ν. Μανωλάδας

Ένα ουράνιο τόξο που….. “δεν έχει τέλος”…… αγκαλιάζει το σχολείο της Νέας Μανωλάδας απο χθες και δίνει χαρά στα μικρά προσωπάκια, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες, κάτι όμορφο ετοιμάζεται για  δεύτερη συνεχή χρονιά. Που αλλού;  Μα στο δημοτικό σχολείο της Νέας Μανωλάδας.

near2-manwlada4Το ΝΕΑΡ 2, το σχολείο των ονείρων μας, βασισμένο σε μια ιδέα του δάσκαλου Κώστα Διαμαντόπουλου με τη συνεργασία πλήθους εθελοντών, εκπαιδευτικών και φυσικά των παιδιών της περιοχής γίνεται χώρος δράσεων, παιχνιδιού, χαράς, χαμόγελου και έντονων χρωμάτων. Μια δράση που η τοπική κοινωνία στήριξε και τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Γιατί όταν η ομαδικότητα συναντά την δύναμη της θέλησης, τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα θεαματικό.

near2-manwlada3

Το project διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει καθημερινές  δράσεις που στόχο έχουν την ενεργοποίηση των μικρών μαθητών με την συμμετοχή και γονέων και βεβαίως τα εικαστικού Ελένης Σταθοπούλου. Ήδη στο σχολείο οι εθελοντές δημιουργούν σχήματα και όμορφα σχέδια στους τοίχους, στα πλακάκια της αυλής και στο τσιμέντο του αύλειου χώρου, αλλά και σε μπλουζάκια πολλά από αυτά γράφουν πάνω ΝΕΑΡ2. Εθελοντές και μαθητές μετέφεραν τις δράσεις τους και στην παραλία και στην άμμο έκαναν ωραίους σχηματισμούς με την λέξη ΝΕΑΡ.

near2-manwlada

Μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια που δίνει χρώμα στη ζωή και την καθημερινότητα των μικρών μαθητών αλλά και σε όλους τους πολίτες που συμμετέχουν αλλά και θα απολαύσουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, καθώς αναμένονται πολλές εκπλήξεις…

near2-manwlada2

Επίσης δεν θα πρέπει να  ξεχνάμε την παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού, δεδομένη από την εποχή του Πλάτωνα, με άριστα αποτελέσματα στην παιδική ψυχολογία, στην αρωγή και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, σε εποχές αβεβαιότητας και εσωστρέφειας.

Φωτο από την εικαστικό και εθελόντρια Ελένη Σταθοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος