FOLLOW US: facebook twitter

Στην Τριανταφυλλιά σήμερα το πρώτο φορτίο σκουπιδιών!

Ημερομηνία: 01-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xyta-triantafylliasΣε δοκιμαστική λειτουργία από σήμερα η Μονάδα Μηχανικής Διαλογής και σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή

Η μεγάλη ώρα για την διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας και το τέλος του εφιάλτη, φαίνεται πως είναι πλέον μπροστά μας, καθώς σήμερα ξεκινά επιτέλους η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής στην Τριανταφυλλιά σε συνδυασμό με τον ΧΥΤΥ. Το πρώτο φορτίο με σκουπίδια ημέρας από την περιοχή, θα φτάσει στην Μονάδα και θα ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία για να διαπιστωθεί αν όλα είναι καλά και πώς ακριβώς θα λειτουργήσει.

Από χθες, τα μισθωμένα μηχανήματα ήταν όλα στη θέση τους στην Τριανταφυλλιά, ο εργολάβος έχει έτοιμη όλη την εγκατάσταση, τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και έτσι η προσωρινή της ενδιάμεσης λύσης μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος επιβεβαίωσε την είδηση και δήλωσε στην Πρωινή ότι όντως σήμερα, πρωί- πρωί θα φτάσει το πρώτο φορτίο σκουπιδιών στην Μονάδα για να γίνει η διαχείρισή τους.

diaxeirisi-aporimmatwn«Τετάρτη και Πέμπτη η Μονάδα Μηχανικής Διαλογής θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία για να διαπιστώσουμε μήπως τυχόν υπάρχει κάτι που δεν έχει προβλεφθεί από τεχνικής άποψης και καλώς εχόντων των πραγμάτων εφόσον ο εργολάβος διαπιστώσει ότι όλα λειτουργούν «ρολόι», από την Παρασκευή ξεκινάμε κανονικά και η Μονάδα τίθεται σε πλήρη λειτουργία.»

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει με τα σκουπίδια που παράγονται ημερησίως από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία που έχουν και το πιο σοβαρό πρόβλημα, θα ακολουθήσει η Αμαλιάδα και εν συνεχεία βάση του σχεδιασμού στην πλήρη λειτουργία του θα γίνεται και η διαχείριση απορριμμάτων του δήμου Πηνειού. Η συμφωνία βεβαίως – και το υπενθυμίζουμε- είναι ότι μιλάμε για διαχείριση απορριμμάτων ημέρας και όχι των σάπιων σκουπιδιών που είναι στους δρόμους και για τα οποία θα φροντίσουν οι ίδιοι οι δήμοι για την απομάκρυνσή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος