FOLLOW US: facebook twitter

Oρκομωσία νέου δημάρχου Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου: «Όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό του τόπου»

Ημερομηνία: 26-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτική

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά αισιοδοξίας για το αύριο και με την δέσμευση του νέου δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου ότι όλοι μαζί,  ενωμένοι με τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους,  τους προέδρους και τα Συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων, θα προχωρήσουν αυτήν την τετραετία χέρι- χέρι για το καλό του τόπου και την πρόοδο του δήμου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου και των νεοεκλεγέντων συμβούλων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο χώρο του Δ.Σ του δημαρχείου. Ο όρκος δόθηκε ενώπιον του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού ο οποίος ευχήθηκε στον νέο δήμαρχο, στο δημοτικό και τα τοπικά συμβούλια καλή και γόνιμη θητεία ενώ ο Μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καλή συνεργασία που είχαν με τον κ. Γεωργιόπουλο κατά την διάρκεια της θητείας του από την θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ιδιαίτερα συγκινημένος στην ομιλία του και αφού ευχαρίστησε κι εκείνος με την σειρά του τον Μητροπολίτη Ηλείας για την ευλογία του και την παρουσία του, τόνισε ότι εύχεται η καλή συνεργασία που είχαν να συνεχιστεί και στο μέλλον γιατί ο δήμος της Ολυμπίας με την Ι. Μητρόπολη Ηλείας έχουν και κοινά σημεία αναφοράς, όπως η Ι. Μονή Δίβρης, το Ίδρυμα στο Πελόπιο και οι κατασκηνώσεις στο Κούμανι που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Επίσης ευχαρίστησε ξεχωριστά για την παρουσία τους, τους πρώην συναδέλφους του αντιπεριφερειάρχες Αχαιας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και  Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα  Σταρακά, τους δημάρχους Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκο και Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο. Παράλληλα αναφέρθηκε στους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο Θύμιο Κοτζιά, Γιώργο Αηδόνη και Γιώργο Τζαβάρα, τονίζοντας ότι «πιστεύω πως θα συνυπάρξουμε ειρηνικά και θα δουλέψουμε όλοι μαζί όπως ο καθένας μας δεσμεύτηκε προεκλογικά.»

Τέλος ο νέος δήμαρχος ανέφερε ότι τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, η προσπάθεια όλων θα είναι κοινή, ώστε ο δήμος Ολυμπίας ως το τελευταίο χωριό του να δει την καθημερινότητά του να γίνεται καλύτερη και να προοδεύει και να δίνει δουλειές για όλους. « Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, ευελπιστώ σε μια κοινή προσπάθεια,  έτσι ώστε αυτός ο ξεχωριστός τόπος με τους συμβολισμούς του, πέρα από τα παγκόσμια μυνήματά του να στείλει και το βλέμμα του μακριά. Η Ολυμπίας μας αρέσει δεν μας αρέσει,  είναι και ένα brand nam,  ένα αναπτυξιακό προίόν, μια αναπτυξιακή ατμομηχανή όλης της Ηλείας, αλλά υπάρχουν και τα χωριά μας που αξίζουν μια καλύτερη ζωή για τους κατοίκους του.»

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρώην δήμαρχο Σπύρο Φωτεινό τονίζοντας ότι όταν ήταν 12 χρονών, ο αείμνηστος πατέρας του τον έστειλε κοντά του να μαθητεύσει και εκείνος πήρε το πρώτο «άρωμα» της Ολυμπίας ένα ολόκληρο καλοκαίρι κοντά του μέσα στο παλαιό Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο και έτσι η σχέση του με την Ολυμπία έγινε συναισθηματική, ψυχική και διανοητική.

«Η σχέση μου αυτή είναι ένα μεγάλο βάρος, ελπίζω να μην με συνθλίψει, ελπίζω να μπορέσω να σταθώ όρθιος ως δήμαρχος της Ολυμπίας, είναι τιμή μου, για να μπορέσω να ανταποκριθώ τα αιτήματα και τις προσδοκίες όλων σας»

Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ακόμα οι βουλευτές Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου, A. Νικολακόπουλος, Δ. Καλαματιανός και Μ. Κατρίνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος