FOLLOW US: facebook twitter

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 26-08-2019 | Συντάκτης:
-Πρώτη κίνηση μαζί με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ηλείας, η συγκρότηση μετώπου για την κατασκευή της Πατρών-Πύργου

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας, τον Πολυχώρο Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη καθώς και  των νέων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού που ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο Δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής και παρουσία των νέων Δημάρχων της Ηλείας, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων, ο κ. Λυμπέρης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και επισήμανε ότι θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο που πορεύτηκε και πορεύεται όλες αυτές τις θητείες μαζί τους. «Μαζί σας και με τις ευλογίες σας θα προχωρήσουμε και αυτή την 4ετία. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο για την ορκωμοσία γιατί έχει συμβολική σημασία. Σε αυτό το σημείο είναι γραμμένη η ιστορία της Αμαλιάδας. Από το Σταφιδικό και τον ΑΣΟ, μετέπειτα τις φυλακές και από το 2000 που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτό το μέγαρο τέχνης. Ένας χώρος που φυλάκιζε τις σκέψεις τώρα είναι ένας χώρος που τις απελευθερώνει…».

Μέτωπο για την Πατρών-Πύργου

Ο κ. Λυμπέρης στην ομιλία του, μίλησε και για το μέτωπο που συγκροτούν κατόπιν συμφωνίας όλοι οι νέοι Δήμαρχοι της Ηλείας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών Πύργου, υποστηρίζοντας πως το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα θα αποτελέσει το πρώτο θέμα συζήτησης στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. «Αποτελεί απαίτηση, ο πολύπαθος δρόμος Πάτρα – Πύργος- Ολυμπίας- Τσακώνα, η «Ολύμπια Οδός» που δεν περιλαμβάνει την Ολυμπία, δε χωρά άλλη αναβολή. Ακολουθούμε την ιδέα του νέου Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και του νέου Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για την πρώτη συνεδρίαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων στην Ηλεία με μοναδικό θέμα το δρόμο, με απόφαση να συνεχιστεί χωρίς αναβολή. Με οποιοδήποτε τρόπο θα στηθούν εργοτάξια και ο δρόμος θα ξεκινήσει. Όχι άλλα θύματα, όχι άλλοι νεκροί…».

Την τελετή ορκωμοσίας, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές της ΝΔ Θεοδώρα- Διονυσία Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος και Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος