FOLLOW US: facebook twitter

Οριστικό «λουκέτο» στις Κοινωφελείς και στα ΝΠΔΔ

Ημερομηνία: 03-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα εξαίρεσης των δήμων της Ηλείας

Παρελθόν θα αποτελέσουν από την Πρωτοχρονιά όλα τα Νομικά Πρόσωπα και οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήμων της Ηλείας, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αποδέχθηκε κανένα σχετικό αίτημα εξαίρεσης, καθώς δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που εξαιρεί μόλις δεκαέξι νομικά πρόσωπα από τους 500 δήμους πανελλαδικά.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Ελλάδα, εξαιρέθηκαν μόνο η ΔΗΚΕ Πάτρας λόγω της διοργάνωσης του Πατρινού Καρναβαλιού και το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος του Δήμου Καλαβρύτων.

Αυτό σημαίνει ότι ενδεικτικά δεν θα υφίστανται με το νέο έτος η ΔΗΚΕ Πύργου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ), ο «Ηλείος» και η ΔΗΚΕ στον δήμο Ήλιδας, ο «Σταφιδόκαμπος» στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης η ΚΕΔΑΟ στην Αρχαία Ολυμπία, τα Νομικά Πρόσωπα Πολιτισμού & Αθλητισμού στους δήμους Πηνειού και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κ.ά.

Από την κατάργηση εξαιρούνται τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, οπότε το Κατάκολο και η Κυλλήνη παραμένουν.

Υπενθυμίζεται πως στις 29 Ιουνίου του 2024 καταργούνται αυτοδικαίως και όλες οι σχολικές επιτροπές των δήμων, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 28, με την επιφύλαξη της παρ. 5 του άρθρου 28 του ίδιου νόμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia