FOLLOW US: facebook twitter

«Οραματιζόμαστε την Ευρώπη της συλλογικής αλληλεγγύης»

Ημερομηνία: 04-03-2024 | Συντάκτης:

Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Πύργο με ομιλητή τον Καθηγητή και Σύμβουλο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νικόλα Φαραντούρη

  • «Σημασία δεν έχει πώς άνοιξε η αυλαία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πώς έκλεισε! Με ομόφωνες αποφάσεις και ολόθυμη στήριξη στον πρόεδρο μας »

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


«Η αυλαία του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκλεισε με ομόφωνες αποφάσεις και την πανηγυρική & ολόθυμη στήριξη στον πρόεδρο  Στέφανο Κασσελάκη. Μπροστά μας έχουμε το ορόσημο των ευρωπαϊκών εκλογών και ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα για να μεγεθύνουμε τα ποσοστά μας χάριν της κοινωνίας.  Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επανάπαυσης και  εσωστρέφειας!» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Ηλεία το απόγευμα του Σαββάτου ο Νικόλαος Φαραντούρης Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νομό, ως κεντρικός ομιλητής ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης  του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο του Πύργου με θέμα «Ακρίβεια,  κόστος ζωής και Ευρωπαϊκές προκλήσεις».

Λίγο πριν την έναρξη της  εκδήλωσης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό και τον συντονιστή της ΝΕ Παναγιώτη Φλεβοτόμο, ο κ. Φαραντούρης  που έχει προαναγγείλει και την υποψηφιότητά του ως Ευρωβουλευτής, κάλεσε όπως είπε την κοινωνία να μην σταθεί στο πώς άνοιξε η αυλαία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι εντάσεις και αντεγκλήσεις επισκίασαν τις πολιτικές θέσεις, αλλά να μείνει στο πώς έκλεισε, με ομοφωνία και αποδοχή, γιατί «μπροστά μας έχουμε το στοίχημα των Ευρωεκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κερδίσει. Εστιάζουμε στα προβλήματα της κοινωνίας , δεν ασκούμε απλώς κριτική  και  παρουσιάζουμε προτάσεις για  την Ελλάδα και την  Ευρώπη την ώρα που η κυβέρνηση κομπάζει αλαζονικά. Φιλοδοξούμε την ενίσχυση του ηγετικού ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δημοκρατικό – προοδευτικό τόξο. Όχι μόνο στα εσωτερικά της χώρας μας ως ο «έτερος πόλος» της υφιστάμενης διακυβέρνησης, αλλά και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, με ρόλο μπροστάρη αλλά και γεφυροποιού των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, Αριστερών, Σοσιαλιστών και Πράσινων, οι αρχές των οποίων συμπροσδιορίζουν τον αξιακό μας κώδικα και αντανακλώνται στο πρόγραμμα μας. Οι αρχές μας είναι ο οδοδείκτης. Οι ευρωεκλογές, το ελπιδοφόρο πολιτικό μας ορόσημο. Οραματιζόμαστε την Ευρώπη της συλλογικής αλληλεγγύης, μια πραγματική Ευρώπη των λαών και όχι την Ευρώπη οικονομικό γίγαντα αλλά πολιτικό νάνο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων. Γι αυτό και υπάρχει ένας σοβαρός λόγος να βρίσκεται η Αριστερά στην Ε.Ε».

 Σε ότι αφορά τον νομό, ο κ. Φαραντούρης τόνισε ότι έχει πλήρη γνώση της κατάστασης και ότι η Ηλεία έχει υποβαθμιστεί ποικιλοτρόπως επισημαίνοντας ότι “ Σε έναν τόπο που γέννησε τον αθλητισμό καταργήθηκε ένα τμήμα αθλητισμού, σε έναν τόπο που στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή καταργήθηκε ένα τμήμα γεωπονίας. Βγάζουμε μόνοι μας τα συμπεράσματα μας ανεξάρτητα από το κόμμα, από την ιδεολογία ή από την πολιτική μας προτίμηση”.

Τον κ. Φαραντούρη προλόγισε ο  βουλευτής Ηλείας, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Διονύσης Καλαματιανός, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: Το σθένος του, η παρουσία του, ο δυναμισμός του είναι γνωστά σε όλους. Καθηγητής ευρωπαϊκού δικαίου είναι ένας άνθρωπος που μάχεται καθημερινά, γνωρίζει πολύ βαθιά όλα τα θέματα που αφορούν και την παραγωγή και την παιδεία και την υγεία και την κοινωνική πολιτική και την ενέργεια ιδιαίτερα ένα θέμα που μας έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. Είναι ένας άνθρωπος που με τιμά με την φιλία του και πιστεύω θα είναι μια εξαιρετική επιλογή της Χώρας, όχι μόνο του κόμματός μας να τον τιμήσουμε με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές».

Η επίσκεψη Φαραντούρη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηλεία ο κ. Φαραντούρης επισκέφθηκε το δημαρχείο Πύργου όπου τον  υποδέχθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο αν.  δήμαρχος, Νώντας Κυριαζής και ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Τζουανόπουλος, καθώς ο δήμαρχος Στάθης Καννής βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μαζί συζήτησαν τα σοβαρά θέματα υποβάθμισης της Ηλείας όπως την κατάργηση των Πανεπιστημιακών τμημάτων αλλά και θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή πολιτική ενόψει των Ευρωεκλογών. Μάλιστα ο Καθηγητής επισήμανε ότι «αν μπορέσουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές της περιφέρειας, με τις φωνές της Ηλείας, με τις φωνές των Νομών οι οποίοι παραδοσιακά δεν βρίσκονται στο κέντρο λήψης των αποφάσεων είμαστε εδώ για να ακούγονται ψηλά οι φωνές σας εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia