FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα… σύσκεψης για την άρδευση

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:

Σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας

Κρίσιμη σύσκεψη για την πορεία της φετινής αρδευτικής περιόδου έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, στην οποία θα συμμετέχουν ο ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού, η Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων της ΠΕ Ηλείας και οι πρόεδροι των τεσσάρων ΤΟΕΒ της βόρειας Ηλείας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Φίλια, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα ποτίσματος.

Η απόφαση για τριήμερη εκ περιτροπής άρδευση στις δύο ζώνες της βόρειας Ηλείας από την Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων εντέλει δεν εφαρμόστηκε, καθώς αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παροχέτευση νερού μέχρι να ληφθούν σήμερα οι οριστικές αποφάσεις στην επίμαχη σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση ελήφθη εξαιτίας των αισθητά μειωμένων αποθεμάτων νερού στο Φράγμα Πηνειού, τα οποία σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις, επαρκούν οριακά ως τα μέσα Αυγούστου αν δεν εφαρμοστεί ρύθμιση.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας και πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, που αν δεν εφαρμοστεί ρυθμισμένη παροχή νερού, τα αποθέματα οριακά επαρκούν ως τα μέσα Αυγούστου, αφού από το φράγμα υδρεύεται και η Αμαλιάδα.

Ωστόσο, οι παραγωγοί του Κάμπου αντιδρούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάνοντας λόγο για ζημιά ανυπολόγιστου μεγέθους εάν δεν συνεχιστεί η απρόσκοπτη άρδευση των καλλιεργειών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia