Ώρα… αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες – Ξεκινά έπειτα από 20 μήνες η εξέτασή τους από τις Επιτροπές
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”147028″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνουν οι δασικοί χάρτες στην Ηλεία, έπειτα από διάστημα 20 μηνών απραξίας, καθώς συγκροτήθηκαν οι επιτροπές εξέτασης των αντιρρήσεων και στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινούν την εξέτασή τους.
Οι εκκρεμείς αντιρρήσεις τη δεδομένη στιγμή είναι 7.326, καθώς από το 2017 εξετάστηκαν 3.880, ενώ άλλες 921 αντιρρήσεις ενσωματώθηκαν με τον πρόσφατο νόμο 4685/2020. Πλέον στόχος της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας είναι να προχωρήσει η εξέταση των αντιρρήσεων με γρήγορο ρυθμό από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και να κυρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δασικοί χάρτες.[/vc_column_text][vc_single_image image=”147027″ img_size=”full”][vc_column_text]Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» η αναπληρώτρια διευθύντρια Δασών Ηλείας, Αγγελική Τσάκωνα, στόχος είναι να εξετάζονται τουλάχιστον 100 αντιρρήσεις τον μήνα από τις συνολικά τέσσερις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί στην Ηλεία, δύο στον Πύργο, μία στην Αμαλιάδα και μία στην Κρέστενα.
«Μετά από 20 μήνες αρχίζουν ξανά να λειτουργούν οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων και να εξετάζουμε αντιρρήσεις που είχαν υποβληθεί και υπολείπονται από το 2017. Αυτό γίνεται μετά τη σύσταση των νέων επιτροπών. Στην Ηλεία συστάθηκαν τέσσερις επιτροπές, δύο για το δασαρχείο Πύργου, μία για το δασαρχείο Αμαλιάδας και μία για το δασαρχείο Κρεστένων. Η υπηρεσία μας προέβη στην τμηματική παράδοση φακέλων αντιρρήσεων στους προέδρους των Επιτροπών, που είναι πλέον δικηγόροι. Από την αρχή είχαν υποβληθεί 12.127 αντιρρήσεις. Για τις 3.880 είχαν εκδοθεί απαντήσεις από τις προηγούμενες επιτροπές, 921 αντιρρήσεις αρχειοθετούνται λόγω της αναμόρφωσης στους δασικούς χάρτες (4685.2020), κατά συνέπεια υπολείπονται 7326 αντιρρήσεις», τόνισε η κα Τσάκωνα και πρόσθεσε ότι επιδίωξη της υπηρεσίας είναι να προχωρήσει σε υψηλό ρυθμό η διαδικασία.
«Στόχος είναι η κάθε επιτροπή να εξετάζει και να εκδίδει πάνω από 100 αντιρρήσεις το μήνα. Η Διεύθυνση Δασών θα τροφοδοτεί τακτικά τις Επιτροπές με επαρκή αριθμό αντιρρήσεων για την επίτευξη κατ’ ελάχιστο των θεσμικών προβλέψεων λειτουργίας της. Ελπίζουμε στην ολοκλήρωση του έργου, που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του έργου και στην κύρωση του δασικού χάρτη», επισήμανε η κα Τσάκωνα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]