FOLLOW US: facebook twitter

Όπου γάμος και χαρά, η… Εφορία πρώτη!

Ημερομηνία: 13-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

 «Παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε πρόσφατα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, αναφερόμενος στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητα για τον γάμο celebrities, όπου εντοπίστηκαν πολλαπλές περιπτώσεις φοροδιαφυγής από σχεδόν όλους τους εμπλεκόμενους.

Το νέο τμήμα της εφορίας πραγματοποιεί έρευνες σε google, Facebook, Twitter, Instagram, TikTok και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανιχνεύοντας μεγάλη έκτασης φοροδιαφυγή και παράνομο πλουτισμό.

Σε ότι αφορά στη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων και στην προκειμένη περίπτωση στον «γάμο της φοροδιαφυγής», η ειδική υπηρεσία βλέπει όχι μόνο τις αναρτήσεις στα socialmedia, αλλά και τις δημοσιεύσεις εφημερίδων και sites σχετικά με τους γάμους και γενικά ακριβές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Κατόπιν, κάνει το απλό,. Τσεκάρει μέσω των myDATA, αν και πόσα έσοδα δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες στη συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι οι εισπράξεις είναι μηδενικές ή ελάχιστες ακολουθεί άμεσα έλεγχος και συνήθως βγάζει «λαβράκια» όπως αποδείχτηκε ότι μόνος τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και σε άλλες στο πρόσφατο παρελθόν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος