FOLLOW US: facebook twitter

Όπου… φύγει, φύγει!

Ημερομηνία: 14-04-2023 | Συντάκτης:

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και στο οδικό δίκτυο της Δυτ. Ελλάδας για τους εκδρομείς του Πάσχα

  • Πλημμυρίζει από ετεροδημότες η Ηλεία
  • Διπλάσια τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Αθήνα προς Πύργο

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την τροχαία να ανακοινώνει έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων που θα ισχύσει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, σήμερα από τις 6:00 έως τις 16:00. μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα. Βεβαίως το μεγάλο κύμα εξόδου από την πρωτεύουσα προς την επαρχία και την Δυτική Ελλάδα ξεκίνησε χθες, ενώ η κάθοδος των ετεροδημοτών στην Ηλεία βρίσκεται σε εξέλιξη και σήμερα και αύριο αναμένονται οι τελευταίοι επισκέπτες για το Πάσχα.

Από τα διόδια της Αθήνας και Κορίνθου προς την Δυτική Ελλάδα έχουν ήδη περάσει χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ γεμάτα φεύγουν και έρχονται ΚΤΕΛ και καράβια από Πάτρα και Κυλλήνη προς τα νησιά του Ιονίου. Το ΚΤΕΛ Νομού Ηλείας έχει προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη προς Πύργο που θα ισχύουν έως και τις 23 Απριλίου ( ενημερωθείτε για τα δρομολόγια στο διαδίκτυο στην σελίδα του ΚΤΕΛ Ηλείας), καθώς η κίνηση προς Ηλεία είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ήδη, η κινητικότητα τόσο στον σταθμό του Πύργου όσο και στους σταθμούς των άλλων περιοχών της Ηλείας είναι έντονη τη Μεγάλη Εβδομάδα που ήδη διανύουμε, ενώ η κίνηση παρατηρείται κυρίως στο δρομολόγια που εκτελεί τη διαδρομή από την Αθήνα προς τον Πύργο. Γι αυτό άλλωστε και το ΚΤΕΛ έχει διπλασιάσει τα δρομολόγια του στις γραμμές Αθήνα-Πύργος, προκειμένου φυσικά να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ετεροδημότες που θέλουν να γιορτάσουν το Πάσχα δίπλα στις οικογένειές τους.

Στην Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση την Ηλεία, επικρατεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση ενώ και εδώ ισχύουν έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετάβαση ετεροδημοτών και επισκεπτών και μικτά κλιμάκια Τροχαίας και Αστυνομίας βρίσκονται σε όλο το οδικό δίκτυο της Δυτ. Ελλάδας. Και μέσα στην πόλη του Πύργου από χθες επικρατεί το αδιαχώρητο στους κεντρικούς δρόμους από την επέλαση των εκδρομέων του Πάσχα και ειδικά τις ώρες αιχμής υπήρχε χθες μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εμφανής είναι η παρουσία της αστυνομίας στους κόμβους εισόδου και εξόδου της πόλης.

Αναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας:

Σήμερα Μ. Παρασκευή από ώρα 06:00 έως 16:00, για το ρεύμα εξόδου:

• Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ο σχεδιασμός των μέτρων, που πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει:

• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

• ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

• κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,

• παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας,

• την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες

• ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος