FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσταση» για την τοπική αγορά της Ηλείας, επιστρέφουν τα χαμόγελα!

Ημερομηνία: 14-04-2023 | Συντάκτης:
  • – Κόσμος και λαός χθες στον Πύργο- Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία, καταστήματα τροφίμων, εμπορικά και café

Πανέτοιμη είναι η Ηλεία για να γιορτάσει και φέτος το Πάσχα, την κορυφαία γιορτής της Αγάπης και όλος ο νομός από άκρη σε άκρη υποδέχεται τους χιλιάδες ετεροδημότες που έχουν καταφτάσει να κάνουν Πάσχα στον τόπο τους με τις οικογένειές τους. Τα χωριά μας ζωντάνεψαν ξανά, ενώ ο Πύργος, η Αμαλιάδα και όλες οι μεγάλες πόλεις της Ηλείας πλημμύρισαν από κόσμο.

Οι χθεσινές εικόνες κοσμοσυρροής στο κέντρο του Πύργου και στην κεντρική πλατεία, σε καφέ, εμπορικά καταστήματα, κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ ήταν σχεδόν πρωτοφανής και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πολυπόθητη Ανάσταση της τοπικής αγοράς που περιμένει τις Πασχαλινές ημέρες για να ζωντανέψει ξανά, σκορπίζοντας χαμόγελα στους επαγγελματίες. Τα εμπορικά καταστήματα για πρώτη φορά μετά την περίοδο των Χριστουγέννων γνώρισαν χθες καλές μέρες και πάλι, ενώ σε πρώτη ζήτηση ήταν ρούχα, παπούτσια, ειδη δώρων, λαμπάδες και δωράκια για τα βαφτιστήρια.

Ο κόσμος παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, προσπαθεί να κάνει τα κουμάντα του και να γιορτάσει το Πάσχα, πιο λιτά σίγουρα από άλλες χρονιές, φροντίζοντας ωστόσο να μην του λείψουν τουλάχιστον τα βασικά. Τα κρεοπωλεία του Πύργου ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο για την προμήθεια του παραδοσιακού οβελία και οι καταναλωτές περιμένουν περίμεναν στην ουρά., όπως και στ ασούπερ μάρκετ όπου υπήρχε το αδιαχώρητο. Στα δε ΑΤΜ χρειάζεται να έχεις… υπομονή, αφού οι ουρές είναι τεράστιες. Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία έχουν και αυτά την τιμητική τους, γλυκά, τσουρέκια, αρτοσκευάσματα και σοκολατένια αυγά βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ ήδη δέχονται παραγγελίες για την κουλούρα της Λαμπρής και τα Πασχαλινά γλυκά.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η λαϊκή αγορά στην πλατεία Ανδριάρα στον Πύργου όπου οι καταναλωτές θα προμηθευτούν τα τελευταία λαχανικά για το Πασχαλινό τραπέζι.

Το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη των επαγγελματιών, που δηλώνουν αισιόδοξοι, αφού η Πασχαλινή περίοδος αποτελεί μια εξόχως σημαντική τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις τους και την τοπική οικονομία. Προφανώς οι Ηλείοι στήριξαν με το παραπάνω την τοπική αγορά και κατανόησαν ότι εάν κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, ο αγώνας επιβίωσης θα είναι ακόμα πιο δύσκολος. Αισιόδοξο και χαρούμενο Πάσχα λοιπόν για όλους…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος