FOLLOW US: facebook twitter

Olympic Port Market: Από το μπαλκόνι μας… στον κόσμο!

Ημερομηνία: 12-06-2016 | Συντάκτης:

olympic-port-market-logo

Η πρώτη ετήσια έκθεση τόνωσης της τοπικής αγοράς της Ηλείας, στο λιμάνι του Κατακόλου

Σε έναν τόπο ευλογημένο, όπως είναι η Ηλεία, με την εύφορη γη και το μοναδικό κλίμα να δίνουν στα προϊόντα της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του μοναδικού, με τους ανθρώπους της να γίνονται πρεσβευτές της φιλοξενίας και της ανάδειξης της ασύγκριτης πολιτιστικής της κληρονομιάς, η ανάπτυξη και η στήριξη δράσεων που βασίζονται στην εξωστρέφεια και την προοπτική της ανάπτυξης, είναι ο μοχλός για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσα από την άμεση σύνδεσή της με τον πλούτο του τόπου. Το πάντρεμα της παράδοσης, των προϊόντων, της ιστορίας, του πολιτισμού μπορούν να δημιουργήσουν, με τις κατάλληλες συνέργειες, το πλαίσιο για ένα ισχυρό οικονομικό γεγονός, του οποίου τα οφέλη να είναι άμεσα για τον τόπο.

Αυτό αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα που για πρώτη φορά θέτει φέτος στην Ηλεία η έκθεση “Olympic Port Market”, η μοναδική έκθεση για τα παραδοσιακά προϊόντα, την τοπική οικονομία και τον τουρισμό, που διοργανώνεται από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου, στο Κατάκολο.

Εκεί, στην πύλη της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο μέσω των κρουαζιερόπλοιων, οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να αναπτύξουν την επαφή τους με την τοπική αγορά και μέσω αυτών, τα τοπικά προϊόντα να προωθηθούν στις αγορές του εξωτερικού. Στόχος των διοργανωτών της έκθεσης είναι η σημαντική τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας όλων των επιχειρήσεων της περιοχής, είτε αυτές είναι παραγωγικές, είτε μεταποιητικές, είτε εμπορικές, είτε παρέχουν επισιτιστικές υπηρεσίες, είτε προωθούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο χρόνος που πραγματοποιείται η έκθεση κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, καθώς έρχεται να αξιοποιήσει οργανωμένα την κορυφή της καλοκαιρινής μαζικής εισροής τουριστών στο λιμάνι του Κατακόλου και στα ξενοδοχεία της περιοχής. Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, οι επιχειρηματίες-εκθέτες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε 20.000 τουρίστες -που θα φθάσουν το διάστημα 24-28 Ιουλίου στο λιμάνι-στο σημείο αποβίβασής τους από τα κρουαζιερόπλοια, με άμεσα οικονομικά οφέλη, αφού ο χαρακτήρας της έκθεσης θα είναι η λιανική πώληση.

Και ενώ η διοργάνωση διαρκώς θα εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, ήδη οι διοργανωτές βρίσκονται σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δήμους, εμπορικούς συλλόγους, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Ηλείας, με κοινό στόχο την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη της Ηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση εμπνεύστηκε και υλοποιεί η εταιρία “LocalPlus”, μια εταιρία με αξιοσημείωτη εμπειρία στον τομέα της έρευνας αγοράς, της συμβουλευτικής, της οργάνωσης και διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων, η οποία αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά της στην διοργάνωση τοπικών και περιφερειακών εκθέσεων. Στην “OlympicPortMarket”, το εκθεσιακό project σχεδιάστηκε και διευθύνεται από τον Δημήτρη Κούτρα, εμπορικό διευθυντή της “WESTIA 2016”. Πληροφορίες για την έκθεση είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της: www.olympicportmarket.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot