FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ολυμπία η 56η Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες της ΔΟΑ

Ημερομηνία: 15-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

doa

Παρουσία του προέδρου Ισίδωρου Κούβελου μετά την Πνύκα ξεκίνησαν κι εδώ οι εργασίες

Μετά την πανηγυρική τελετή έναρξης στην Πνύκα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για την 56η Σύνοδο για νέους μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, οι εργασίες της ξεκίνησαν χθες στις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία. Τους νέους μετέχοντες, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος. Τη Σύνοδο που θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου, παρακολουθούν 164 νέοι και νέες από 97 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν και 22 συντονιστές. Το θέμα της είναι: «O Ολυμπισμός ως αποτελεσματικό μέσο ανάπτυξης και βιωσιμότητας» και ειδικό θέμα: «Η μάθηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία».

Ο κ Κούβελος χαρακτήρισε ως ευχάριστη πρόκληση τη συμβίωση για δώδεκα ημέρες στο χώρο της ΔΟΑ για τους νέους μετέχοντες και χαρακτήρισε τύχη για όλους τους παρευρισκόμενους το γεγονός ότι βρίσκονται δίπλα στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού, που αποτελεί και το ιδιαίτερο στοιχείο της ΔΟΑ. Μιλώντας για το ιδιαίτερο θέμα των Ολυμπιακών Αξιών ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία, τόνισε πως είναι μια αξία που συμπληρώνει ένα ιδανικό παζλ, που ενώνει τις αξίες του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και του μέλλοντος.

Μάλιστα συνέδεσε την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων με τις πολιτικές και τις πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί μόνο προϋπόθεση βελτίωσης των συνθηκών της ζωής στο μέλλον, αλλά αποτελεί ένα «πρέπει» του τρόπου της ίδιας μας της ζωής» σχολίασε ο κ. Κούβελος και κάλεσε τους μετέχοντες στη σύνοδο να αντιδράσουν εποικοδομητικά στην πρόκληση αυτή.

Οι νέοι μετέχοντες όλες αυτές τις ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό αλλά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος