FOLLOW US: facebook twitter

«Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη»

Ημερομηνία: 11-04-2024 | Συντάκτης:

-Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα και Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ηλείας

-Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αμαλιάδα και Πύργο

Νέα απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν την Τετάρτη 17 Απριλίου Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα και Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Ηλείας, διεκδικώντας μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία κ.α.

Στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας ενώ στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου «Σάκη Καράγιωργα»

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
  • Εδώ και τώρα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα νοσοκομεία Πύργου-Αμαλιάδας. Να μην κλείσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για ΟΛΟΥΣ!
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Μόρφωση για όλα τα παιδιά!
  • Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί! Να πληρώσουν οι ένοχοι!
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Στην ανακοίνωση τους, τα Σωματεία Ιδιωτικού Τομέα και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Ηλείας επισημαίνουν: «Εργάτες, Εργάτριες, Εργατοϋπάλληλοι, η Απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Συνεχίζουμε! Κλιμακώνουμε τον αγώνα! Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αυξήσεις στους μισθούς είναι ένα τεράστιο ψέμα, μια πελώρια κοροϊδία.

Μόνο τα τελευταία χρόνια το κόστος της ζωής έχει διπλασιαστεί, ο μισθός εξανεμίζεται στις 10 του μήνα, ενώ τα κέρδη των 500 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων, το 2022 στη χώρα μας έφτασαν το ιστορικό ρεκόρ των 20 δις!!!

Απαιτούμε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και όλα τα Κέντρα Υγείας του νομού Ηλείας όπου τα κενά είναι δεκάδες και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες όπως παθολόγοι, καρδιολόγοι κ.α.

Και ενώ όλοι απαιτούμε το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί, τα “εργατικά ατυχήματα”-εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Οι χώροι εργασίας γίνονται μια απέραντη “κοιλάδα των Τεμπών” όπου κάθε δυο μέρες σκοτώνεται ένας εργαζόμενος σε ώρα δουλειάς. Μόνο το 2023 έχασαν τη ζωή τους 179 συνάδελφοί μας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής ως κόστος!!!

Σε αυτό το δίκαιο αγώνα για τη ζωή και τις ανάγκες μας δε θα μας σταματήσει τίποτα και κανένας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος