FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγέλλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για υπονόμευση της απεργίας στις 17 Απριλίου

Ημερομηνία: 11-04-2024 | Συντάκτης:

Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Ηλείας της ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία της χώρας, προκειμένου να απαιτήσουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Απριλίου, απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Ηλείας της ΑΔΕΔΥ και ταυτόχρονα καταγγέλλει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για υπονομευτικό ρόλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει ότι τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη το εργατικό λαϊκό κίνημα να απαντήσει στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης με τους πιο δυναμικούς και μαζικούς όρους, η πλειοψηφική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 2 Απρίλη απέρριψε την πρόταση δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου να πραγματοποιηθεί Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απρίλη, την ημέρα δηλαδή, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού τομέα.

Αναφέρει ότι αυτό που κάνει τώρα η ΑΔΕΔΥ, είχε κάνει και η ΓΣΕΕ στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο για rotation και εναλλαγή ρόλων, για να μην βγει στο προσκήνιο ο λαός σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση είναι πιεσμένη από τις εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών, από τη λαϊκή οργή, τη διογκούμενη φτώχεια και εξαθλίωση που επιβάλλει στα λαϊκά στρώματα, τη συμμετοχή της στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών πολέμων κ.α.

Κατηγορεί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ότι έχουν σχέδιο και υπάρχει προσυνεννόηση, με καταμερισμό και εναλλαγή ρόλων στην υπονόμευση του εργατικού λαϊκού κινήματος κάνουν πλάτη σε κυβέρνηση, κράτος και εργοδοσία και γνωστοποιεί ότι η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έφτασε στο σημείο να αρνηθεί να ικανοποιήσει αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Ν. Ηλείας  της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Απρίλη για όλο το Δημόσιο στο νομό Ηλείας.

Χαρακτηρίζει απαράδεκτες αυτές τις πρακτικές της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και καλεί όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της χώρας να απαιτήσουν από τη ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει στο χώρο ευθύνης τους 24ωρη απεργία για τις 17 του Απρίλη. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος