FOLLOW US: facebook twitter

Όλα με το… πασέτο, αυξημένα μέτρα προστασίας αλλά με απουσίες μαθητών και καθηγητών!

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Το σχέδιο διαχείρισης της επιστροφής  των μαθητών στο σχολείο το 2ο Γυμνάσιο Πύργου που συστεγάζεται με το 2ο ΓΕΛ σε ένα σχολικό κτίριο με 600 μαθητές και 70 καθηγητές!

-Μοιράστηκαν τμήματα, παιδιά, εκπαιδευτικοί και… προαύλιο

Υλοποιήθηκε χθες το  δεύτερο μέρος του εγχειρήματος της επιστροφής των μαθητών  γυμνασίων και Α και Β Λυκείου στο σχολείο, πολύ πιο δύσκολο πείραμα από την επιστροφή των μαθητών της Γ ΄Λυκείου, γιατί μιλάμε πια για έναν μεγάλο αριθμό μαθητών που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος ειδικά στα μεγάλα σχολεία.

Έτσι, για το επιτόπιο ρεπορτάζ  της Πρωινής, επιλέξαμε χθες το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, όχι τυχαία, αλλά γιατί είναι ένα σχολείο συστεγαζόμενο με το 2ο ΓΕΛ σε ένα σχολικό κτίριο, το μεγαλύτερο του Πύργου, το οποίο φιλοξενεί υπο κανονικές συνθήκες σε πλήρη ανάπτυξη  γύρω στα 600 παιδιά, μια κατάσταση δύσκολα διαχειρίσιμη  με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό.  Για να καλυφθούν λοιπόν οι νέες ανάγκες μετά τη χθεσινή επιστροφή των μαθητών και του γυμνασίου και του Λυκείου, το σχολικό κτίριο, σχολικές αίθουσες, αίθουσες καθηγητών και το προαύλιο, έχει χωριστεί σε ζώνες έτσι ώστε τα παιδιά του Λυκείου να μην έχουν καμία επαφή με τα παιδιά του γυμνασίου ακόμα και στο προαύλιο. Οι μαθητές  των δύο σχολείων  προαυλίζονται σε ξεχωριστά διαλλείματα, σε διαφορετικές ώρες, ενώ ο αύλειος χώρος έχει μοιραστεί στα δύο, ένα τμήμα για το γυμνάσιο και ένα για το λύκειο.  Ακόμα και ο χώρος της Βιβλιοθήκης και του γυμναστηρίου που δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν, έχει μετατραπεί σε αίθουσα καθηγητών, για να είναι μοιρασμένοι και οι εκπαιδευτικοί.

Με το πρώτο κουδούνι χθες, επέστρεψαν στο σχολείο, οι μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και η Α και Β Λυκείου εκ περιτροπής, δηλαδή οι μισοί ξεκίνησαν χθες και οι άλλοι μισοί αύριο και θα κάνουν μαθημα εναλλάξ, με μειωμένη ωστόσο προσέλευση και μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν πάρει άδειες.  Τα στοιχεία που μας παραχώρησε ευγενικά ο Δ/ντής του 2ου γυμνασίου Πύργου κ. Γιώργος Κομιώτης που μίλησε στην Πρωινή για το νέο  αυτό εγχείρημα,   αναφέρουν ότι στο  2ο γυμνάσιο στην πρώτη χθεσινή “φουρνιά”  σε σύνολο 110 μαθητών, επέστρεψαν οι 70, ενώ από τους καθηγητές της χθεσινής βάρδιας απουσίαζαν 9 άτομα με άδειες ειδικού σκοπού και βέβαια σήμερα με τη δεύτερη βάρδια θα υπάρχουν και άλλες απουσίες. Τα κενά των καθηγητών που θα απουσιαζουν είτε θα καλύπτονται στο μέτρο του δυνατού από άλλους συναδέλφους τους, είτε οι μαθητές θα έχουν κενό την ώρα της απουσίας τους.

Εκπονήσαμε ολόκληρο σχέδιο επί χάρτου!

Ο κ. Κομιωτης τόνισε ότι γενικά το εγχείρημα είναι δύσκολο και θα δουν πως θα εξελιχθεί, οι μαθητές την πρώτη μέρα ήταν προσεκτικοί και λίγο φοβισμένοι, άκουσαν τις οδηγίες από τους καθηγητές τους για την ενημέρωση που έγινε σε κάθε τάξη για τον κορονοϊό αφού μπηκαν κατευθείαν στα τμήματα τους και ότι για να μπορέσουν να διαχειριστούν την νέα κατάσταση εδώ και δύο εβδομάδες ο ίδιος μαζί με τον υποδιευθυντή και εν συνεχεία τους καθηγητές του σχολείου εκπόνησαν ένα ολοκληρο σχέδιο διαχείρισης της νέας κατάστασης. “ Έχουμε εδώ και ένα σχεδιάγραμμα, για το πώς θα είναι μοιρασμένα τα παιδιά ανά τμήμα, το καθε τμήμα χωρίστηκε σε Α και Β υποτμήμα, στην τάξη ο ανώτερος αριθμός είναι 10 μαθητές αλλά με τις απουσίες 6-7,  είχαν ειδοποιηθεί όλα με sms η με μέιλ ποια μέρα θα ξεκινήσουν, Δευτέρα ή Τρίτη μαζί με το πρόγραμμά τους, μοιράστηκαν οι αίθουσες μαθητών και καθηγητών,  χωρίσαμε το προαύλιο στα δύο,  άλλο για τους μαθητές του γυμνασίου, άλλο του Λυκείου και ακόμα οι μαθητές μας που είναι ήδη μισοί, μοιράζονται και άλλες ώρες διαλειμμάτων. Αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα, οι τουαλέτες απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα, υπάρχουν παντού αντισηπτικά που έστειλε ο δήμος μαζί με μάσκες για τους εκπαιδευτικούς και γενικά έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.”

Ο Δ/ντής κάνει και τον… γραμματέα!

Ωστόσο ο κ. Κομιώτης ανέφερε ότι εκτός από τις νέες συνθήκες, αντιμετωπίζουν κι άλλα προβλήματα, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει γραμματέας και κάνει ο ίδιος την δουλειά του γραμματέα ή ο υποδιευθυντής, απαντώντας ακόμα και σε όλα τα τηλέφωνα, ενώ εδώ και μια εβδομάδα είναι εκτός λειτουργίας και η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολεία.  “Κατά το Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί έχουν… ανοσία τον κορονοϊό, οι διευθυντές και υποδιευθυντές είμαστε εδώ από τις 4 Μάρτη!| “ Η κατάσταση είναι γενικώς τραγική , δεν έχουμε ένα και δύο προβλήματα, τα σχολεία κι όχι μόνο εμείς πρέπει να τύχουν μεγαλύτερης προσοχής απο το υπουργείο Παιδείας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος