FOLLOW US: facebook twitter

 Με… αστερίσκους το άνοιγμα της εστίασης! – Αποτελεσματικά μέτρα στήριξης ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Αντίστροφα μετράνε πλέον οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει το άνοιγμα των σχετικών καταστημάτων στις 25 Μαΐου. Ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει την  προεργασία, ωστόσο αναμένουν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη η αναλογία τραπεζοκαθισμάτων και πελατών.  Παράλληλα, επισημαίνουν στην «Πρωινή» ότι η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί είναι τεράστια και ζητούν από το κράτος να τους ενισχύσει χωρίς να τους «φορτώσει» με νέα δάνεια.

Η Αλεξία Γεωργοπούλου, ιδιοκτήτρια του «Εδέατρου» στον Πύργο, τόνισε στην «Πρωινή» ότι είναι αναγκαίο να δοθούν πιο λεπτομερείς οδηγίες ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης, καθώς και να στηριχθούν από το κράτος.

«Περιμένουμε ορισμένες πιο αναλυτικές οδηγίες στο υγειονομικό κομμάτι, όπως π.χ. ποιοι επιβάλλεται να φοράνε μάσκα και ποιοι όχι. Έχει επίσης σημασία να δούμε πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη η απόσταση που πρέπει να έχουν τώρα τα τραπέζια, διότι δεν είναι εύκολο για όλα τα μαγαζιά αυτό. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο, είναι να υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και τήρησης των μέτρων, προκειμένου να μην ερχόμαστε και εμείς σε δύσκολη θέση, διότι και εμείς υποχρεούμαστε να τηρήσουμε τη νομοθεσία. Παράλληλα, το κράτος πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα στήριξης. Εμείς ζητάμε επιχορήγηση, όχι δάνεια. Αλλά ακόμα και τα δάνεια αυτά που προανήγγειλαν, μέχρι τώρα είδαμε να κατευθύνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις», ανέφερε.

Ο Νίκος Τζαμαλής, ιδιοκτήτης του «Νηπιαγωγείου» στον Πύργο, υπογράμμισε την ανάγκη αποτελεσματικής υποστήριξης από το κράτος, για να αντέξουν οι επιχειρήσεις κατά την προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

«Εμάς δεν μας έκλεισε η τράπεζα, αλλά το κράτος. Για αυτό και όλη η εστίαση ζητά επιχορήγηση και όχι δάνειο. Με τα δάνεια θα δημιουργηθούν μελλοντικά προβλήματα, άλλωστε στην Ηλεία είναι γνωστό τι έχει συμβεί με τα λεγόμενα πυροδάνεια. Υπάρχει έντονο πρόβλημα ρευστότητας για την πλειονότητα των επιχειρήσεων στην εστίαση.  Επίσης ακούστηκε ότι τα ενοίκια του Μαΐου θα τα πληρώσουμε κανονικά, καθώς ακόμα δεν έχει βγει η σχετική ΚΥΑ. Θέλουμε να δούμε πώς θα εφαρμοστεί και αυτό το μέτρο με τα τραπεζοκαθίσματα, διότι δεν είναι εύκολο για όλα τα μαγαζιά. Θα πρέπει να δοθούν πιο ισχυρά μέτρα στήριξης», τόνισε.

Για αύριο στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση όλων των επαγγελματιών της εστίασης (καφέ μπαρ -εστιατόρια -ψητοπωλεία-φαστ φουντ-μπαρ-club και συναφή επαγγέλματα) του Δήμου Πύργου στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου Ξυστρή, ώστε να γίνει απολογισμός και ενημέρωση για ό,τι έχε συμβεί μέχρι σήμερα, καθώς και να οριστεί ημερομηνία εκλογών για την σύσταση του Σωματείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος