FOLLOW US: facebook twitter

Αργεί η ομαλότητα στην αγορά της Ηλείας

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:

Αναγκαία νέα μέτρα στήριξης, τονίζει στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της ΟΕΣΗ, Ν.Καρυώτης

Ο προβληματισμός και η ανησυχία για τους επόμενους μήνες είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα στον εμπορικό κόσμο της Ηλείας, αφού η πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των καταστημάτων δεν συνοδεύτηκε με πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας. Παραδοσιακά ο Μάιος είναι μήνας με όχι ιδιαίτερα αυξημένη εμπορική δραστηριότητα, κατά συνέπεια ο τζίρος των καταστημάτων ήταν περιορισμένος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΕΣΗ), Νίκος Καρυώτης, τόνισε στην «Πρωινή» ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για να επανέλθει η ομαλότητα στην αγορά, καθώς οι απώλειες ήταν μεγάλες το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.

«Κάποια καταστήματα δούλεψαν, ειδικά όσα συνδέονται με συσσωρευμένες ανάγκες των πολιτών, σε άλλα η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική. Περιμένουμε να ανοίξει και η εστίαση, για να ανέβει και η ψυχολογία των πολιτών, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν. Δυστυχώς η αγορά της Ολυμπίας παραμένει κλειστή, αφού το 95% των πελατών είναι τουρίστες και δεν ξέρουμε αν και πόσοι θα επισκεφθούν την περιοχή μας φέτος. Επικρατεί αβεβαιότητα και για αυτό έχουν ανοίξει ελάχιστες επιχειρήσεις, διότι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα», επισήμανε ο κ. Καρυώτης και πρόσθεσε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων.

«Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα στήριξης. Τα όσα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, δεν είναι αρκετά. Θα χρειαστούμε ενίσχυση με κεφάλαια κίνησης κλπ και ειδικά για τις τουριστικές περιοχές θα πρέπει να καταρτιστεί ειδικό πλάνο για την υποστήριξή τους. Χάσαμε ένα δίμηνο που παραδοσιακά είναι καλό για την αγορά, με συνέπεια αρκετοί έμποροι να έχουν προμηθευτεί εμπορεύματα που δεν μπόρεσαν να τα διαθέσουν στην αγορά λόγω του lockdown», ανέφερε ο κ. Καρυώτης σημειώνοντας ότι πρόβλημα θα προκύψει και με τις επιταγές.

«Είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Οι απώλειες στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου ήταν σχεδόν στο 100% και δεν είναι εύκολο να αναπληρωθούν», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος