FOLLOW US: facebook twitter

Οι βρύσες τρέχουν λασπόνερο στο Κρυονέρι!

Ημερομηνία: 09-04-2024 | Συντάκτης:

Έντονο πρόβλημα μετά από κάθε διακοπή υδροδότησης στην κοινότητα του Δήμου Ήλιδας

-Ο πρόεδρος, Κώστας Παπαλεωνίδας, ζητά να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Κρυονερίου του Δήμου Ήλιδας, η κατάσταση που επικρατεί με το πόσιμο νερό μετά από κάθε διακοπή υδροδότησης, αφού από τις βρύσες τους αντί να τρέχει καθαρό νερό, τρέχει… λασπόνερο!

Οι τακτικές διακοπές υδροδότησης έχουν φέρει στα όριά τους όλους τους κατοίκους, αφού το νερό που τρέχει από τις βρύσες όχι μόνο δεν μπορούν να το πιούν αλλά δεν μπορούν να κάνουν χρήση για τίποτα.

Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κώστας Παπαλεωνίδας, είναι αποκαλυπτικές μετά την τελευταία διακοπή της υδροδότησης, τουλάχιστον μισή ώρα μετά την αποκατάστασή της.

Η εικόνα μιλά από μόνη της για την κατάσταση του νερού

Το νερό που τρέχει από τις βρύσες είναι αναμεμειγμένο με χώμα και απολύτως ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση και οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στη λύση του εμφιαλωμένου, ακόμη και για να πλύνουν τα πιάτα τους , ενώ για μπάνιο ούτε λόγος.

Καταστρέφονται και τα υδραυλικά

«Είναι απελπιστική η κατάσταση. Όταν έχουμε διακοπή υδροδότησης για οποιοδήποτε λόγο και σταματά το μοτέρ, όταν ξαναγεμίζει η δεξαμενή το νερό που έρχεται στις βρύσες είναι γεμάτο χώμα. Δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί το νερό. Δέχομαι συνεχώς διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και δικαιολογημένα» ανέφερε στην εφημερίδα «Πρωινή» ο κ. Παπαλεωνίδας.

Εκτός του ότι το νερό δεν είναι πόσιμο, προκαλούνται βλάβες στις βρύσες αλλά και σε πλυντήρια, ενώ όσοι χρησιμοποιούν φίλτρα, τα βλέπουν να καταστρέφονται το ένα μετά το άλλο.

«Μονίμως βιώνουμε αυτή την κατάσταση με το νερό» τονίζει ο κ. Παπαλεωνίδας, ο οποίος έθεσε εκ νέου το θέμα στη δημοτική αρχή, όπως είπε στην «Πρωινή»: «Έχω θέσει το θέμα και προφορικά και εγγράφως. Συνεδριάσαμε και σαν Τοπικό Συμβούλιο στο χωριό και ζητάμε να τοποθετηθούν κάποια εξαρτήματα στη γεώτρηση, για να περιορίσουμε την κατάσταση με την εισροή χώματος και πρέπει άμεσα να γίνει καθαρισμός της δεξαμενής στον υδατόπυργο».

Ειδικά μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χωριό τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Παπαλεωνίδας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο, χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη ερμηνεία και εικάζει ότι επειδή γινόταν υδροληψία στη συγκεκριμένη περίπτωση από τη δεξαμενή ίσως να συνέβη κάτι. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέει είναι ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος