FOLLOW US: facebook twitter

Οι Οργανισμοί Διαχείρισης Υδάτων και τα σχέδια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ημερομηνία: 10-05-2024 | Συντάκτης:

Επερώτηση Κ. Διαμαντόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης Υδάτων και τα σχέδια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κατέθεσε ο Ηλείος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα» Κώστας Διαμαντόπουλος.

Όπως τονίζει, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Πτωχός πρότεινε τη σύσταση Ενιαίου  Φορέα Υδάτων στα πρότυπα του αντίστοιχου Οργανισμού που πρόκειται να λειτουργήσει στη Θεσσαλία. Αναφορικά με τα όρια ευθύνης του συγκεκριμένου φορέα εισηγείται να μην ταυτίζονται με τα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου ασκώντας χωρική αρμοδιότητα και σε όμορους νομούς με γεωγραφικά κριτήρια, προφανώς αναφερόμενος σε Ηλεία και Αχαΐα.

Σύμφωνα με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο οΟργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας θα λειτουργήσει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Η λειτουργία τέτοιων Οργανισμών και μάλιστα με τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών αφαιρεί  αρμοδιότητες πόρους και αρμοδιότητες από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αμφισβητεί την κοινωφελή διάστασηστη διαχείριση των εγγειοβελτιωτικών έργων και αναμένεται να προκαλέσει σύγχυση και αλληλοεπικαλύψεις στο πεδίο της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Με δεδομένες τις κυβερνητικές προθέσεις στον τομέα αυτό και τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Επερωτάσθε

Πώς τοποθετείται ο Περιφερειάρχης στην προοπτική δημιουργίας αντίστοιχου Οργανισμού στη Δυτική Ελλάδα;

Πώς τοποθετείται ο Περιφερειάρχης στην πρόταση του κ. Πτωχού για Ενιαίου  Φορέα Υδάτων Πελοποννήσου που θα ασκεί χωρική αρμοδιότητα και σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia