FOLLOW US: facebook twitter

Έρχονται οι «Ανοιχτές Πόρτες» 2024 η μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή του κρασιού

Ημερομηνία: 10-05-2024 | Συντάκτης:

Τα Οινοποιεία της Ηλείας συμμετέχουν στην μεγάλη εκδήλωση Οινοτουρισμού στις 18 και 19 Μαΐου – Επισκεφτείτε τα!

  • Γνωρίστε τις τοπικές  ετικέτες των εξαιρετικών επώνυμων κρασιών της περιοχής μας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως και στην Ηλεία, συμμετέχοντας στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες» 2024.

Η εκδήλωση διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας, στα επισκέψιμα οινοποιεία των μελών τους καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του κρασιού που έχει στόχο την γνωριμία του κοινού με το κρασί.

Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι φίλες και φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού  και  όπως συνήθως και στα επισκέψιμα Οινοποιεία της Ηλείας, συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με δώρα και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 18-19 Μαΐου είναι ελεύθερη.

Αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει όλα τα Οινοποιεία του νομού μας  την συμμετοχή τους στην ανοιξιάτικη γιορτή του κρασιού, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι η πλειοψηφία θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό συμμετέχοντας στην μεγάλη αυτή εκδήλωση γνωριμίας με τους αμπελώνες του, τα εξαιρετικά εμφιαλωμένα κρασιά και τις ποικιλίες τους, καθώς και την ιστορία των Κτημάτων. 

Στις Ανοιχτές Πόρτες 2023, συμμετείχαν πέρυσι τα Οινοποιεία Κτήμα Μερκούρη, ABELON Κτήμα Μπριντζίκη, Ολύμπια γη, Σταυρόπουλος και Οινοποιείο Δρούβα. Φέτος, η λίστα ενδέχεται να ανανεωθεί, ακόμα  και να εμπλουτιστεί, καθώς εντός της εβδομάδας θα έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετέχουν έτσι ώστε οι φίλοι του κρασιού να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους στα Οινοποιεία μας.  

Η Ηλεία, είναι ένας προικισμένος και ευλογημένος από την φύση τόπος, φημίζεται πλέον για τους αμπελώνες της στην εύφορη γη της και την πλούσια οινοπαραγωγή της που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό.

Σήμερα οι αμπελουργοί μας μπορούν να υπερηφανεύονται ότι καλλιεργούν ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικές οινοποιήσιμες ποικιλίες παράγοντας εκλεκτά κρασιά με φημισμένες ετικέτες οίνων, που ξεχωρίζουν και έχουν αποκτήσει τη δικής τους θέση στην εγχώρια αλλά και ξένη αγορά. Παράλληλα,  τα υπέροχα Κτήματά τους με τους αμπελώνες και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Οινοποιείων τους είναι επισκέψιμα από Έλληνες και ξένους προσφέροντας μέσα από τις ξεναγήσεις στους χώρους τους, σπουδαίες οινικές γευστικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Προγραμματίστε κι εσείς από τώρα τη δική σας απόδραση, χαράζοντας την οινική διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Περιηγηθείτε στην Ηλειακή  ύπαιθρο και επισκεφτείτε ένα, δύο ή και περισσότερα οινοποιεία. Μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, απολαύστε το τοπίο που διαμορφώνουν οι αμπελώνες, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε τα εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά του τόπου μας.

Κάλεσμα από το ABELON Κτήμα Μπριντζίκη

To Abelon by Ktima Brintziki ανακοίνωσε και επίσημα  μέσω των social media την συμμετοχή του στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες» εντάσσοντας μάλιστα και πρόγραμμα οινικών εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί προσεχώς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μια μοναδική οινο – γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού  στο Abelon by Ktima Brintziki στην εορταστική ανοιξιάτικη εκδήλωση των οινοποιείων «Ανοιχτές Πόρτες». Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι φίλες και φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού και να συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με δώρα και άλλες εκπλήξεις.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος το διήμερο 18-19 Μαΐου είναι ελεύθερη.

Προγραμματίστε από τώρα τη δική σας απόδραση, χαράζοντας την οινική διαδρομή.

Μείνετε συντονισμένοι ακολουθεί πρόγραμμα εκδηλώσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος