FOLLOW US: facebook twitter

Οι Μωμόγεροι και ο Βλάχικος γάμος ξεσήκωσαν την Αμαλιάδα!

Ημερομηνία: 17-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Εξαιρετικά τα παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα που φιλοξένησε ο δήμος Ήλιδας

Οι Μωμόγεροι από την Κοζάνη και η αναβίωση του Βλάχικου Γάμου από τη Θήβα, οι δύο φιλοξενούμενοι Σύλλογοι από τον δήμο Ήλιδας, το απόγευμα του Σαββάτου ξεσήκωσαν στην κυριολεξία την Αμαλιάδα,  προσφέροντας ένα μοναδικό παραδοσιακό αποκριάτικο θέαμα. Η αναβίωση των εθίμων της Αποκριάς απ’ όλη την Ελλάδα ήταν η καινοτομία του φετινού Καρναβαλιού της Αμαλιάδας, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αποκριάτικα δρώμενα που τελούνται από τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα.  Στην μεγάλη παραδοσιακή αποκριάτικη εκδήλωση του Σαββάτου συμμετείχαν ακόμα η ζωντανή ορχήστρα του Φώτη Τζανέτου καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Ηλιδας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι Μωμόγεροι και ο Βλάχικος Γάμος με τις πολυπληθείς ομάδες τους,  διέσχισαν την πόλη της Αμαλιάδας και κατέληξαν στην πλατεία Αγίου Αθανασίου που τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ήλδιας Γιάννης Λυμπέρης που ευχαρίστησε τους δύο Συλλόγους τονίζοντας ότι στόχος είναι να μαθαίνουμε και να ανταλλάσουμε τα έθιμά μας και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους. Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή συμβολικών δώρων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται, άτομα κάθονται, πίνακας, παιδί και εσωτερικός χώρος

Χθες το πρωί, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Ήλιδας είχαν και συνέχεια με τη Μαγική Καρναβαλούπολη που στήθηκε στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, όπου τα  παιδιά της πόλης διασκέδασαν με διάφορα δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια, κλόουν, ξυλοπόδαρους, faecpainting και εντυπωσιακές φουσκωτές φιγούρες καρτούν και ήρωες της Ντίσνεϋλαντ, ύψους 3,5 μέτρων που χόρευαν ζωντανά μαζί με μικρούς και μεγάλους σε ένα τρελό αποκριάτικο πάρτι!

Φωτογραφίες Kristo Defrim Hasa

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στη σκηνή, άτομα παίζουν μουσικά όργανα, εσωτερικός χώρος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, καπέλο, γένι, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος