FOLLOW US: facebook twitter

Οι διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια παραμένουν το μεγάλο “αγκάθι”

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:

Σύσκεψη στην ΠΕ Ηλείας Βασιλόπουλου με τους προέδρους των ΤΟΕΒ και προετοιμασία για την νέα αρδευτική περίοδο


Η νέα αρδευτική περίοδος τέθηκε επί τάπητος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τις διοικήσεις των τοπικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων(ΤΟΕΒ) στο μικρό συνεδριακό της Π.Ε Ηλείας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Θεόδωρο Βασιλόπουλο. Σκοπός της σύσκεψης στην οποία είχε προσκληθεί να συμμετάσχει και η διοίκηση του ΓΟΕΒ χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό, ήταν να καταγραφούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα πριν την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου αλλά και να ενισχυθεί περισσότερο το πεδίο της συνεργασίας των ΤΟΕΒ στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με την αρμόδιο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.

Κυρίαρχα με τους προέδρους των ΤΟΕΒ επαναδιατυπώθηκε το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των δύο πλευρών ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς τη νέα σεζόν. Ο κ Βασιλόπουλος ζήτησε αρχικά από τους προέδρους και τις διοικήσεις των οργανισμών να υπάρξει εγρήγορση σε συνεργασία πάντα με το Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων και συγκεκριμένα με τον Προϊστάμενο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο (που συμμετείχε στην σύσκεψη) και το προσωπικό να ετοιμαστούν τα αιτήματα για να λάβουν τις εγκριτικές αποφάσεις ώστε να λειτουργήσουν.

 

Δυσαρέσκεια για τις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ από την πλευρά τους εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη νέα αρδευτική περίοδο λόγω των διακοπών ρεύματος που εξακολουθούν να υπάρχουν στα αντλιοστάσια ζητώντας άμεσα να βρεθεί λύση. Επέμειναν ότι με απότιστα χωράφια , χωρίς παραγωγή και αγρότες πληττόμενους από την ενεργειακή κρίση αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες της Ηλείας. Επίσης ο καθένας από την πλευρά του αναφέρθηκε στα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τους οργανισμούς ενώ συμφωνήθηκε για νέο ραντεβού την επόμενη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ξανά στον ίδιο χώρο. Ο κ Βασιλόπουλος ενημέρωσε τους προέδρους των οργανισμών ότι έχει ζητηθεί για το ζήτημα με τις διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια να πραγματοποιηθούν συναντήσεις στα συναρμόδια υπουργεία Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος