FOLLOW US: facebook twitter

Obscuro Barroco: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ προβάλλεται αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου στις 22.00 στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 24-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

«..Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια φάμπρικα που κατασκευάζει όνειρα ή εφιάλτες και σε αυτά τα όνειρα κάποιοι χάνονται και άλλοι βρίσκουν τον εαυτό τους».

Το νέο ντοκιμαντέρ της Ευαγγελίας Κρανιώτη, σκηνοθέτιδας του πολυβραβευμένου “Exotica, Erotica, etc.”, που μόλις έκανε την Αθηναϊκή της πρεμιέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον Κινηματογράφο Δαναό έρχεται στο CINECINEMA στην Αμαλιάδα, την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 στις 10 το βράδυ.

Το Obscuro Barocco μας ταξιδεύει σε μια πόλη των άκρων, το Ρίο ντε Τζανέιρο, ακολουθώντας την εμβληματική φιγούρα της τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ (1961-2017) για να εξερευνήσει την έννοια της ταυτότητας μέσα από το φύλο, το καρναβάλι και τον πολιτικό ακτιβισμό.

Με μοναδική φωτογραφία και ηχητικό σχεδιασμό, στοιχεία μυθοπλασίας και πρωτοποριακή δομή, η ταινία βραβεύθηκε στη φετινή Berlinale με το Teddy Jury Award και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το TDF Youth Jury Award.

Η ταινία ξεκινά σε ένα τροπικό δάσος με ομίχλη και ακολουθεί τη φωνή της Μουνίζ μέσα στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, ‘ένα εργοστάσιο γεμάτο όνειρα και εφιάλτες, έναν τόπο μεταμορφώσεων’.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος