FOLLOW US: facebook twitter

Στο μικρόκοσμο των σωματιδίων: Ημερίδα και masterclass από το ΓΕΛ Βάρδας

Ημερομηνία: 24-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το Γενικό Λύκειο Βάρδας και η Εθνική Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων με Συντονιστή τον κ. Τράκα Νικόλαο, Καθηγητή στον Τομέα Φυσικής, της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές Λυκείου – masterclass».

Τα «μαθήματα» θα παρουσιάσουν ο κ. Νίκος Τράκας και ο κ. Γιάννης Νταλιάνης, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι οποίοι θα μυήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο στο μικρόκοσμο των σωματιδίων υψηλών ενεργειών, όσο και στα άδυτα του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών CERN.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + KA2 του σχολείου με τίτλο “StarsinEurope”, συντονίστρια του οποίου είναι η κ. Κλαυδιανού Στυλιανή – Φυσικός, καθηγήτρια του ΓΕΛ Βάρδας,σεσυνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04 Ηλείας κ. Νιώτη Ανδρέα.

Στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 με ώρα έναρξης 09:00, θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από το ΓΕΛ Βάρδας αλλά και από τα ΓΕΛ Λεχαινών, Ανδραβίδας και Βαρθολομιού συνοδευόμενοι από καθηγητές Φυσικών Επιστημών των παραπάνω σχολείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος