FOLLOW US: facebook twitter

Ο οραματιστής του ΕΣΥ και τα νομοσχέδια… σήμερα

Ημερομηνία: 17-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

Προς την   Εφημερίδα  « ΠΡΩΙΝΗ»  Πύργος  15- 10 – 2022

     Κύριε διευθυντή ,αυτό που γίνεται με τα νομοσχέδια Υγείας στη χώρα μας, δε συμβαίνει ούτε στο Καρακουρούμ. Σε λίγο, για να γράψουμε ένα φάρμακο θα πηγαίνουμε στη  Δίβρη. Καμία σοβαρότητα και καμία υπευθυνότητα. Να σταθούμε λίγο στο τελευταίο  νομοσχέδιο  [σταυρόλεξο όπως και τα προηγούμενα]. Είναι υποτιμητικό για τους γιατρούς και προσβλητικό για τους ασφαλισμένους . Αγοράσαμε πρώτα το σαμάρι και μετά το γάιδαρο. Σκαρώνουμε ένα νομοθέτημα κι έως ότου φτάσει στους αποδέκτες , έχει καταργηθεί από ερμηνευτικές, ανακλητικές και διορθωτικές εγκυκλίους. Κι αυτό συμβαίνει, διότι εκλαμβάνουν τους ασφαλισμένους ως νούμερα και τους γιατρούς  ως μηχανές. Πού ακούστηκε  ο καθορισμός του χρόνου επίσκεψης για όλους τους ασθενείς και όλες τις παθήσεις;Ο γιατρός με το ένα μάτι θα παρακολουθεί τον ασθενή και με το άλλο το ρολόι που θα είναι κρεμασμένο στον τοίχο και θα κτυπά αλύπητα;

     Επειδή το φαινόμενο δεν είναι σημερινό ούτε χτεσινό ,θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις. Όποιος Υπουργός Υγείας τόλμησε να κάνει σοβαρή δουλειά πήγε στο σπίτι του. Και πρώτος ήταν ο οραματιστής του ΕΣΥ Γ. Γεννηματάς. Καλύτερο νομοσχέδιο δεν έχει περάσει μέχρι σήμερα[ όχι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή είναι η αλήθεια].  Δεν ήταν το τέλειο αλλά ήταν το καλύτερο.. Και ενώ όλοι περιμέναμε να ολοκληρώσει το έργο του ,ξαφνικά ο πιο σοβαρός, ο πιο πετυχημένος, ο πιο μετριοπαθής Βουλευτής και Υπουργός του Κοινοβουλίου, παύεται από Υπουργός  Υγείας και  παροπλίζεται στο Υπ.Εργασίας.

     Καλό θα κάνουν οι σύγχρονοι  νομοθέτες, να μελετήσουν σοβαρά το νομοσχέδιο Γεννηματά και με κορμό αυτό ,να στήσουν ένα σύγχρονο σύστημα Υγείας που θα πληρώνει τους Γιατρούς [ όχι μόνο τους καθηγητές που το έχουν δίπορτο ]και θα σέβεται τους ασφαλισμένους . Κι επειδή Το νομοσχέδιο είχε δοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για μελέτη και υποβολή παρατηρήσεων, θυμάμαι δύο αρνητικά σημεία. Η ανεξέλεγκτη γραφή φαρμάκων σε πεθαμένους και ζωντανούς και η κατάχρηση επισκέψεων.. Και οι δύο περιπτώσεις μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εύκολα με τη θέσπιση πλαφόν , αλλά όπως είπε και ο Φλωράκης δεν πρόκανε . Έπεσε ο άνθρωπος στο  λάκκο των λεόντων!

  Τα νομοσχέδια για την Υγεία, θα πρέπει να  συζητούνται στη βάση και όχι στα Υπουργεία από ανθρώπους που πολλές φορές δε γνωρίζουν πόσα νοσοκομεία έχει η χώρα.Θα ήθελα να γράψω μερικές  απόψεις  μου πάνω στο σχετικό πρόβλημα ,αλλά  το πάθημα άλλου Υπουργού Υγείας  του ΠΑΣΟΚ,  του Αλεκ. Παπαδόπουλου δε μου αφήνει ελπίδες  για διόρθωση της κατάστασης. Το αναφέρω μόνο για την ιστορία.

 Ο  Αλ. Παπαδόπουλος, πετυχημένος Υπουργός  Υγείας  του  ΠΑΣΟΚ και αυτός, μόλις αποφάσισε να αγοράσει το κράτος δικούς του Αξονικούς Τομογράφους,  για να μην πληρώνει  τους ιδιώτες που του στοίχιζαν δεκαπλάσια χρήματα, έφαγε κλοτσά που δεν κατάλαβε από πού  του ήρθε. Η μάλλον είναι ο μόνος που κατάλαβε και είχε το θάρρος να βγει στην κρατική τηλεόραση και να καταγγείλει κάποιο κύριο «πρύτανη της διαπλοκής στο χώρο της Υγείας. Μήπως τον θυμάται κανείς; Kανείς …κανείς  …κανείς.. Πάντως ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε όνομα και επώνυμο.

Δημήτριος  Π Κρανίτης

Τ. Σχολ. Σύμβ.  Πτυχ.Παντείου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος