FOLLOW US: facebook twitter

Ο Α. Νικολακόπουλος με τον Υφ. Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά: Αναλυτική συζήτηση για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:

Οι δασικοί χάρτες και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ηλεία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Ο Ηλείος βουλευτής του έθεσε τον προβληματισμό του  για το γεγονός ότι αρκετοί ακόμη συμπατριώτες μας δεν έχουν προλάβει να υποβάλουν αιτήσεις αντίρρησης, παρά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, και θα αντιμετωπίσουν μεγάλη δυσκολία για την αναγνώριση ιδιοκτησιών τους ή την επίλυση σχετικών θεμάτων.

Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι θα υπάρξει σύντομα διέξοδος και με αυτές τις περιπτώσεις, με νέα δυνατότητα υποβολής αίτησης με τη διαδικασία για πρόδηλο σφάλμα, που θα λάβει μάλιστα διασταλτική ερμηνεία. Είπε επίσης ότι θα γίνει ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου με συγκεκριμένη κατεύθυνση και οδηγίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους χωρίς καταβολή τέλους.

ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ

Συζητήθηκε και το ζήτημα της καθυστέρησης στην εξέταση των αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί και έχουν συσσωρευτεί στις δασικές υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό  εξαιτίας της  μη συγκρότησης των προβλεπόμενων επιτροπών.

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε στον κ. Αμυρά την αναγκαιότητα ταχύτατων πρωτοβουλιών αφού στην Ηλεία βρίσκονται σήμερα σε εκκρεμότητα 7.000 αντιρρήσεις που περιμένουν «παγωμένες» τουλάχιστον επί 1,5 χρόνο. Ο Ηλείος βουλευτής ανέφερε ότι από το σύνολο των 12.127 αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί στο Νομό μας, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 3.880 με τις 921 βάσει των υπηρεσιακών στοιχείων να έχουν μπει στο αρχείο από τους αναμορφωμένους χάρτες που αναπτύχθηκαν τον περ. Μάρτιο.

Ο κ. Αμυράς τόνισε ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα των Επιτροπών και ήδη σε αυτό το χρονικό σημείο γίνεται η διαδικασία ορισμού των μελών τους. Ένα άλλο πρόβλημα που τέθηκε, ήταν το θέμα των εκτάσεων που έχουν εκχερσωθεί και για κάποιες μάλιστα το πρόβλημα περιπλέκεται αφού υπάρχουν και συμβόλαια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε εδώ ο κ. Νικολακόπουλος με τις υποθέσεις του Δασαρχείου Πύργου, αφού θα πρέπει να εξετασθούν 4.500 περιπτώσεις με συνολική έκταση 23.500 στρεμμάτων! Το ιδιοκτησιακό παλιών αγροτικών εκτάσεων που υπήρχαν ως τέτοιες πριν το 1945 αλλά έγιναν δάση αργότερα και για τις οποίες δεν μπορούν να βρεθούν ή δεν υπάρχουν καν συμβόλαια, ήταν ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε.

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός αφού υποστήριξε ότι ορθά η κυβέρνηση αποφάσισε την απαλλαγή οικονομικών βαρών στην έκδοση νέων κυνηγετικών δικαιολογητικών, θα πρέπει τώρα να εξετάσει και το ενδεχόμενο της οικονομικής ενίσχυσης των δραστήριων Κυνηγετικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση δαπανών από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν όπως, δημιουργία καταφυγίων, απελευθέρωση θηραμάτων, ενημερωτικών ημερίδων για την ασφάλεια κυνηγών και προστασίας περιβάλλοντος κλπ.

Στην Ηλεία, όπως εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος, υπάρχουν μεγάλοι και επιτυχημένοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι που αντιστοιχούν σε χιλιάδες κυνηγούς – μέλη τους, με πολλές και ουσιαστικές κάθε φορά δραστηριότητες που στην μετά την πανδημία εποχή οφείλουμε να στηρίξουμε.
Όσον αφορά τη διαμαρτυρία για τη στείρωση σκυλιών  δικαιολόγησε την ανησυχία τους και αναφέρθηκε στις σπάνιες ράτσες κυνηγετικών σκύλων που υπάρχουν ανά περιοχή και φυσικά στην Ηλεία και οι οποίες είναι ανάγκη να αναπαραχθούν με την φροντίδα των κυνηγών ώστε να μην εξαφανιστεί η φυλή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος