FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Ν. Φιγαλείας: Παρέδωσαν χρονοκάψουλα στη Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας που θα ανοιχτεί το… 2221!

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Εκδήλωση εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Ο Σύλλογός Νεολαίας & Άθλησης Ν. Φιγαλείας,  αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση, από τη Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Ανδρίτσαινας έδωσε το παρών τη Παρασκευή 28 Μαίου στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας.

Η εκδήλωση η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, περιλάμβανε παρουσίαση χειρόγραφων του 1821 τα οποία φυλάσσονται στην Ανδρίτσαινα, Παρουσίαση της βραβευμένης επιστημονικής εργασίας στο Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M -STE(A)M educators & education» με τίτλο: «200 Years since the Greek Revolution-200 Years Paper: a STEAM Scenario» των Σ. Κοτρέτσου, Ε. Κοντογούρη, Γ. Ρέππα και Π. Θεοφανίδου, Καθηγητών/τριων του Μαθητικού Δικτύου «Ατίθασα Πινέλα». Η εργασία αφορούσε ένα STEAM διδακτικό σενάριο με αφορμή χειρόγραφα της Ελληνικής Επανάστασης σχετικά με τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο που βρίσκονται στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας. Επίσης έγινε παρουσίαση μέρους του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Choice», το οποίο συντονίζει η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, Βράβευση των Σ. Κοτρέτσου, Ε. Κοντογούρη, Γ. Ρέππα και Π. Θεοφανίδου από τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Ε.Α.Π κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα καθώς και παράδοση της χρονοκάψουλας στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας η οποία θα ανοιχτεί το 2221!

Μια ακόμα ξεχωριστή εκδήλωση απο την Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας που εμπλουτίζει τον πολιτισμό όχι μόνο της ιστορικής Ανδρίτσαινας αλλά και ολόκληρης της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος