FOLLOW US: facebook twitter

Ο Kristo Defrim Hasa εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά με τα έργα του!

Ημερομηνία: 13-01-2022 | Συντάκτης:

Ο Kristo Defrim Hasa με 3 έργα του στο μεγάλο Εικαστικό Λεύκωμα 2015-2021 και την έκθεση της MegArt Gallery στην Αθήνα


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με τρία εξαιρετικά όπως πάντα έργα του, συμμετείχε ο ζωγράφος Χρήστος Χάσα στην μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση της MegArt Gallery στην Αθήνα, όπου την Δευτέρα το απόγευμα, 10 Ιανουαρίου, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Εικαστικού Λευκώματος 2015-2021 καθώς και η έκθεση των εικαστικών έργων που παρουσιάζονται στο Λεύκωμα.

Οι 61 γνωστοί εικαστικοί από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Kristo Defrim Hasa που εκπροσώπησε όπως κι ο ίδιος πάντα αναφέρει τις δύο του πατρίδες, την Αλβανια και την Αμαλιάδα, εξέθεσαν τα έργα τους στην μοναδική αυτή συγκέντρωση κορυφαίων καλλιτεχνών και ταυτόχρονα γιόρτασαν την είσοδο του νέου έτους μαζί στην MegArt Gallery. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Μαρία Ρηγάτου και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Δήμος Παγουλάτος.

Στο Εικαστικό Λεύκωμα 2015-2021 της MegArt Gallery, ο Χρήστος Χάσα συνοδεύει την παρουσίαση των έργων του με ένα μικρό βιογραφικό του στο οποίο αναφέρεται στην δική του ιστορία ζωής όταν αναγκάστηκε να πάρει από την πατρίδα του το Γρκαμς το δρόμο της προσφυγιάς όπως χιλιάδες συμπατριώτες του από την Αλβανία περπατώντας 4 μέρες μέσα στο χιόνι έχοντας μαζί του μόνο λίγα από τα υπάρχοντά του. Ο δρόμος τον έβγαλε στην Αμαλιάδα όπου έγινε η δεύτερη πατρίδα του. Για την επαφή του με τον πολιτισμό και τις τέχνες εδώ, αναφέρει ότι για την συνεισφορά του έχει βραβευτεί από τέσσερις δήμους της Ηλείας και τον Μητροπολίτη κ. Γερμανό , ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό., ενώ δύο φορές έχει λάβει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς το 2ο βραβείο για τα έργα του, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο πορτρέτο του π. Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που φιλοτέχνησε ο ίδιος και του το παρέδωσε προσωπικά.

Να σημειώσουμε ότι για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Χάσα, εντυπωσίασε με τα έργα που παρουσίασε, ειδικά με το μεγάλων διαστάσεων γυναικείο πορτρέτο του όπου όλοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν, αλλά και με τον πίνακα ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ όπως και για το γλυπτό του για το 1821.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος