FOLLOW US: facebook twitter

«Κύμα» αντιδράσεων από το άρθρο Γιατρά-Άμεση αντίδραση και επιστολή στα θεσμικά όργανα από την Ε. Βεργοπούλου

Ημερομηνία: 13-01-2022 | Συντάκτης:

-Για προσχηματική ιδεολογική διαφωνία κάνουν λόγο κύκλοι του κόμματος


Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Κύμα» συζητήσεων και αντιδράσεων έχει προκαλέσει το χθεσινό άρθρο που δημοσίευσε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Σάκης Γιατράς, καθώς το πνεύμα του είναι εμφανέστατα επικριτικό προς την πολιτική γραμμή του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ στο β΄ μισό αφήνει σαφείς αιχμές προς άλλα στελέχη του νομού,

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τόσο από την Αθήνα όσο και σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο, εξέφρασαν την απορία τους για το χρονικό σημείο στο οποίο αποφάσισε να θέσει ιδεολογικά ζητήματα ο κ. Γιατράς, εκτιμώντας ότι στόχος του είναι απλώς να διαφοροποιηθεί ή ακόμα και να επιχειρήσει «ηρωική έξοδο», και προανήγγειλαν δημόσιες παρεμβάσεις εντός των ημερών.

Όπως μας επισήμανε στέλεχος του κόμματος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, η εκ των υστέρων απόρριψη της Σοσιαλδημοκρατίας ως πολιτικής επιλογής και η επίκληση των ιδεολογικών αναφορών του Ανδρέα Παπανδρέου της πρώιμης πολιτικής περιόδου είναι προσχηματική και αποδεικνύεται από το πρόσωπο που στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και από το ότι ουδέποτε σχολίασε τη –σαφέστατα σοσιαλδημοκρατική- ρητορική της Φώφης Γεννηματά.

«Ο Παύλος Χρηστίδης, τον οποίο δήλωσε ότι στηρίζει προεκλογικά ο κ. Γιατράς, δήλωνε ότι στόχος του είναι “να δημιουργήσουμε μια μεγάλη σοσιαλδημοκρατική παράταξη που πιστεύει σε αρχές και αξίες”. Στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά δήλωνε πως “οι νέες συνθήκες καθιστούν επίκαιρη όσο ποτέ τη Σοσιαλδημοκρατία” και στις 6 Οκτωβρίου συνεχάρη τον Όλαφ Σολτς για τη νίκη του SPD στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι “Η νίκη της Σοσιαλδημοκρατίας φέρνει νέο άνεμο στην Ε.Ε.”. Είναι αδύνατον να μην τα γνωρίζει όλα αυτά ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του κόμματος και αν τα γνώριζε, προκαλεί απορία το ότι δεν εξέφρασε τότε τις ενστάσεις του», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

«Τακτικές που μας γυρίζουν 30 χρόνια πίσω»

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές που άφησε για άλλα στελέχη, απάντησε άμεσα η Εύη Βεργοπούλου, υποψήφια βουλευτής ΚΙΝΑΛ το 2019, η οποία έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμηση προς το πρόσωπό της και έστειλε σχετική επιστολή στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

«Δυστυχώς αυτή είναι η πρώτη φορά που καλούμαι να απασχολήσω τα ΜΜΕ για κάτι επί προσωπικού. Εχθές, ο Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Σάκης Γιατράς, φωτογραφίζοντας εμένα προσωπικά, μεταξύ των άλλων κατάπτυστων, καταγγέλλει πως τρεις μήνες πριν από την εκλογική διαδικασία, ο πρόεδρος πλέον του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με διόρισε μόνιμα στο Δημόσιο. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται να μπορεί να συμβεί την εποχή του ΑΣΕΠ, και για την ιστορία, η δική μου πρόσληψη έγινε με την προκήρυξη 15Κ/2017 του ΑΣΕΠ με ΦΕΚ 34/20-10-2017. Αυτό βέβαια είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο κύριος Γιατράς, αφού το είχαμε συζητήσει όταν μου ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, αλλά δυστυχώς στην προσπάθειά του να με πλήξει πολιτικά, δεν δίστασε να γράψει τέτοια ανακρίβεια. Πραγματικά με θλίβει εάν όλη αυτή η αναφορά τελικά δεν γίνεται για πολιτικές “διαφωνίες” αλλά για να χρησιμοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο, με σκοπό την πολιτική του εξέλιξη… Θα πρέπει όλοι και όλες να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2019. Θα πρέπει όλοι και όλες να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εσωκομματικών διαδικασιών της 12ης Δεκεμβρίου. Αυτές είναι τακτικές που πολιτικά μας γυρίζουν 20 και 30 χρόνια πίσω και καμιά σχέση δεν έχουν με αυτό που πρεσβεύει ο νέος αέρας νίκης του νέου αρχηγού του κινήματος. Συμβουλεύω λοιπόν όσους και όσες θέλουν να “ανέβουν” πολιτικά, να δείξουν έργο και όχι να παράγουν χολή. Τέλος, αυτή η αήθης επίθεση θα πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης εφόσον δεν διορθώσει τα όσα έγραψε. Ούτε το ΠΑΣΟΚ εκβιάζεται ούτε εγώ προσωπικά από τον κύριο Γιατρά, άλλωστε ο καθένας κρίνεται από την πορεία του στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Γιατράς σε χθεσινές του δηλώσεις επέμεινε στην άποψή του για την ιδεολογική γραμμή του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για «ραστώνη» μετά τις εκλογές, και προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες ενόψει του συνεδρίου. Ερωτώμενος σχετικά, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για γραμματέας, ωστόσο υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «μπορεί να έχω φάει τα ψωμιά μου ηλικιακά, αλλά ποτέ δε θα κάτσω σπίτι μου και τη γνώμη μου θα τη λέω, ακόμα κι αν είμαι μόνος μου. Εγώ βάζω θέματα ιδεολογίας και προσανατολισμού του κόμματος».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος