FOLLOW US: facebook twitter

Ο κοροναϊός έφτασε στην Ελλάδα! – Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”106356″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην Ελλάδα έφτασε ο κοροναϊός, όπως άλλωστε αναμενόταν, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει το μεσημέρι της Τετάρτης ότι μια 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη νοσεί από την ιογενή πνευμονία.

Η ασθενής, που επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στη βόρεια Ιταλία, είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας.

Ο περίγυρος της νέας γυναίκας – οικογένεια, φίλοι – έχουν τεθεί σε οικειοθελή απομόνωση, ενώ ο ΕΟΔΥ αναζητά και επικοινωνεί με όσους ήρθε σε επαφή η 38χρονη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας συνέστησε για μία ακόμα φορά ψυχραιμία και επαγρύπνηση. Παράλληλα, συνέστησε όσους επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες από την βόρεια Ιταλία να επιτηρούν την υγεία τους, να παραμένουν στα σπίτια τους και να ενημερώνουν τον γιατρό τους ή και τον ΕΟΔΥ.

Στο μεταξύ, αρνητικό είναι το δείγμα από 40χρονο στο Αττικό, όπως ανακοινώθηκε λίγη ώρα νωρίτερα.

Οι ειδικοί, που εδώ και ημέρες είχαν προειδοποιήσει πως είναι θέμα χρόνου να φτάσει στη χώρα μας ο κοροναϊός, συστήνουν ψυχραιμία.

Κανόνες Υγιεινής

Οι βασικοί κανόνες υγιεινής που απαιτούνται για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορονοϊού, όπως έχει από μέρες ενημερώσει το υπουργείο Υγείας έχουν ως εξής:

Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia