FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα

Ημερομηνία: 27-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για τάκησ θεοδωρικάκοσ

Sir Takis

Το πότε θα γίνουν εκλογές, ο Θεοδωρικάκος θα το αποφασίσει. Προς το παρόν, κάνει μετρήσεις για να έχει διαρκή εικόνα της κυβέρνησης, γιατί η Χίος βράζει για τα hotspot, η Ηλεία βράζει για τον δρόμο και γενικώς οι πολίτες είναι στα κάγκελα με το νέο έτος. Ο ΥΠΕΣ όμως έχει προνοήσει, για αυτό και ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο στο οποίο δεν χαλάει χατίρι στους αυτοδιοικητικούς. Θεσπίζει θέσεις άμισθων συμβούλων, που θα τους πληρώνουμε τα εκτός έδρας, αυξάνει κατά δύο τους θεματικούς αντιπερ/ρχες σε κάθε περιφέρεια, απαλλάσσει οριστικά τους αιρετούς από ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που αφορούν παραπτώμτα σχετικά με την εκπρόθεσμη βεβαίωση οφειλών και -το καλύτερο- δίνει στους δημάρχους και στους αντιδημάρχους να παρέχουν εθελοντική εργασία στην υπηρεσία από την οποία προέρχονται «για λόγους επαγγελματικής επάρκειας (sic)». Η απορία μου είναι αν με όλα αυτά ο πρώην «κόκκινος» Τάκης φροντίζει για το μέλλον της κυβέρνησης και της παράταξης ή και για το δικό του. Η ουσία είναι ότι τον «Κλεισθένη τον ξήλωσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για πέτροσ τατούλησ

Νίκας-Τατούλης 0-1

Ενδιαφέρον παρασκήνιο είχε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου σχετικά με την απόφαση συμμετοχής του στη χθεσινή κινητοποίηση. Ο Πετράκος συνεννοήθηκε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πείστηκε κι ο  Τατούλης, οπότε κατέληξαν σε ένα κοινό πλαίσιο ψηφίσματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων και συμμετοχή στην πανηλειακή απεργία. Ο περ/ρχης Παν. Νίκας, αντιλαμβανόμενος τι παίζεται, φρόντισε να ετοιμάσει και ο ίδιος ψήφισμα για τον δρόμο, το οποίο ανέφερε μεν ότι η περιφερειακή αρχή ζητά από την κυβέρνηση την άμεση έναρξη κατασκευής του έργου από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα και προωθεί συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά δεν προέβλεπε παρουσία στο Βουπράσιο. Και τα δύο ψηφίσματα τέθηκαν σε ψηφοφορία, η οποία κρίθηκε στο νήμα με 18-17 υπέρ Πετράκου και… Τατούλη!

Το μπουμπούνισε

Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις των αιρετών στη χθεσινή κινητοποίηση, άρχισαν να ακούγονται κάποιες ατάκες στον αέρα, σχετικά με την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Όσο οι τοποθετήσεις αναφέρονταν στην Ολυμπία Οδό και στο ότι η Ηλεία είναι αδικημένη, τόσο άρχισαν να φουντώνουν οι φωνές. Τελικά, ο Σάκης Γιατράς, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την εθνική μας καρμανιόλα, την «μπουμπούνισε» την πρόταση. «Κανένας Ηλείος στην Αφή της Φλόγας» είπε και υπονόησε ότι η λαμπαδηδρομία άλλαξε διαδρομή φέτος και πάει από Μεσσηνία για να μη δουν τα χάλια του Πάτρα-Πύργος σε όλο τον κόσμο.

Συγκλόνισε

Συγκινητική και συνάμα συγκλονιστική ήταν η παρουσία της Βασιλικής Βαλογιάννη, μητέρας του Γιάννη Βαλογιάννη, που σκοτώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα στο ύψος της Ν. Μανωλάδας. Συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της, ευχήθηκε να είναι η τελευταία μάνα που υποφέρει, ζητώντας να φτιαχτεί άμεσα ο δρόμος για να πάψουν οι οικογένειες να θρηνούν θύματα.

«Γιατί τόσα παιδιά χαμένα; Γιατί; Μπορεί το δικό μου να έφταιγε. Τα άλλα φταίνε; Ο δάσκαλος στο προηγούμενο ατύχημα έφταιγε; Για όνομα του Θεού… Γιατί η Ηλεία είναι παραμελημένη σε όλα.  Τα παιδιά μας, οι άντρες μας, οι εαυτοί μας όλοι… Μέσα στα φάρμακα ζούμε. Η Ηλεία πάει πρώτη στον καρκίνο. Θα ανέβω μοναχή μου στη Βουλή. Δεν το αφήνω έτσι, το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου. Θέλω να είμαι η τελευταία μάνα…» ανέφερε δακρυσμένη.

Κεφαλονίτικη παρουσία

Παρών στη χθεσινή κινητοποίηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση της εικόνας της Πατρών-Πύργου, αφού είναι παράλληλα και πρόεδρος του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς. Όπως ανέφερε στην ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε με τον βουλευτή Ηλείας, Μ. Κατρίνη, και τον Θ. Λώλο, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα βελτιώσει θεαματικά την ασφάλεια των οδηγών και θα δώσει πρόσθετη αναπτυξιακή ώθηση στην Ηλεία και στα Ιόνια. Μέχρι τότε, όμως, από δεξιά και με 40 χλμ.

Θεσμική επιτυχία

Η χθεσινή κινητοποίηση κατέγραψε αξιοσημείωτη θεσμική επιτυχία. Προσωπικά δεν μετράω τον αριθμό των παρόντων, διότι οι εποχές της μαζικότητας των ‘80s και των ‘90s έχουν παρέλθει. H επιτυχία της πανηλειακής απεργίας συνίσταται στη θεσμική συσπείρωση. Δεν είναι λίγο πράγμα να έρχονται στην Ηλεία οι δήμαρχοι της Καλαμάτας και της Τριφυλίας ή αιρετοί από τα νησιά, ούτε να λαμβάνουν απόφαση συμμετοχής όλοι οι επιστημονικοί και εμπορικοί φορείς και σύλλογοι τριών νομών, η Εκκλησία και οι δήμαρχοι του νομού.

Συνδιάσκεψη στην Πάτρα

Περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Πάτρα πραγματοποιεί στις Μαρτίου το ΚΙΝΑΛ ενόψει της κεντρικής πολιτικής συνδιάσκεψης στις 14-15 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 14-15 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Θέμα της συνδιάσκεψης (κρατηθείτε) «Η σοσιαλιστική μας ταυτότητα: Οι αρχές, οι νέες προκλήσεις και η προοπτική». Για τον λόγο αυτό, θα συσταθεί Επιτροπή Περιφερειακού διαλόγου Δυτικής Ελλάδας, που θα επεξεργαστεί κείμενα προτάσεων και παρατηρήσεων. Το μόνο παρήγορο είναι ότι υπεύθυνος Περιφερειακής Συνδιάσκεψης είναι ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, εκ των πλέον σοβαρών και καταρτισμένων στελεχών που έχουν απομείνει στο ΚΙΝΑΛ.

Ανησυχητικό σημάδι

Διάβασα στο διαδίκτυο ότι προ ημερών προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε κάποιες φιλοξενούμενες μετανάστριες διαφορετικής εθνικότητας στη Φιλοθέη, με συνέπεια να κληθεί η Αστυνομία για να επιβάλει την τάξη. Δηλαδή, είχαμε ένταση σε μια δομή που φιλοξενεί περίπου 80 μάνες με τα παιδιά τους. Φανταστείτε τώρα σε μια κλειστή δομή με 1.500 μετανάστες ουσιαστικά φυλακισμένους, τι μπορεί να συμβεί. Μια νέα Μόρια θα αποκτήσουμε, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος αυταπάτες επ’ αυτού. Η πλάκα είναι ότι τελικά και το Hotspot θα φιλοξενήσουμε και σοβαρά ανταποδοτικά δεν θα δούμε στο τέλος.

Αποτέλεσμα εικόνας για graphic design

Τους κόπηκε η φόρα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα τροποποίηση στον κανονισμό λειτουργίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία πριν από τρεις ημέρες η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, όποιος κατέχει θέση αντιδημάρχου, αντιπεριφερειάρχη ή προέδρου Νομικού Προσώπου σε ΟΤΑ Α’ κα Β’ βαθμού, δεν έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος για πρόεδρος ή μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας και Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής. Οπότε, φίλοι μου νεοδημοκράτες, θα πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είστε κομματικοί ή αυτοδιοικητικοί, επίσημα τουλάχιστον.

Κληρώνει για δύο

Όπως σας έγραψα παραπάνω, ο Θεοδωρικάκος προέβλεψε δύο ακόμα θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών σε κάθε περιφέρεια. Άρα και ο δικός μας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, έχει τη δυνατότητα να ορίσει δύο ακόμα συμβούλους. Οι νομοί όμως είναι τρεις και ένας θα «αδικηθεί». Επειδή όμως η Αχαΐα έχει δικό της πρόεδρο Περ/κού συμβουλίου, προτείνω να μπει ένας από την Ηλεία και ένας από την Αχαΐα.

Με σοβαρότητα

Κατανοώ ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές, πέραν των ερωτήσεων που καταθέτουν, ορισμένες φορές κάνουν και τις τηλεφωνικές τους παρεμβάσεις για να λύσουν μερικά τρέχοντα θέματα και να ενημερώσουν τους πολίτες. Οφείλουν όμως να είναι πιο προσεκτικοί και να μην αφήνουν περιθώριο να σκεφτεί κάποιος ότι αυτά που γράφονται, μπορεί και να μην ισχύουν. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσω το ότι κάποιος μου λέει ότι τηλεφώνησε και στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στο ΚΕΕΛΠΝΟ; Αφού είναι το ίδιο πράγμα. Ή δεν το ξέρει ή δεν πήρε τηλέφωνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για τζουανοπουλος πλεσσας

Η «Υπογραφή»

Με το τραγούδι που έγραψε ο Ηλείος στιχουργός Γιάννης Τζουανόπουλος που φέρει τον τίτλο «Υπογραφή» σε μουσική και ενορχήστρωση του Μίμη Πλέσσα, με τον ίδιο τον κορυφαίο  έλληνα μουσικοσυνθέτη στο πιάνο, θα ανοίξει η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στο Σύνταγμα για την Πατρών- Πύργου με την συμμετοχή πολλών δημοφιλών τραγουδιστών. Μια καλλιτεχνική σύμπραξη που έχει την μορφή αιτήματος, για να πάψει η Πατρών- Πύργου να είναι δρόμος θανάτου!

Ο στίχος του Γιάννη Τζουανόπουλου πραγματικά συγκλονίζει:

«Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή

στην άσφαλτο ριγμένη

όσο μια υπογραφή

που ακόμα περιμένει…»

Μάλιστα χθες τον παραπάνω στίχο διάβασε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βουπράσιο, προαναγγέλοντας την επόμενη κινητοποίηση του Συμβουλίου Αιρετών και την συναυλία στο Σύνταγμα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος