FOLLOW US: facebook twitter

«Ο δρόμος της προσφοράς είναι πιο σύντομος απ’ όσο πιστεύεις»

Ημερομηνία: 11-06-2024 | Συντάκτης:

-Επιστημονική εσπερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης

Αφιερωμένη στην ύψιστη εθελοντική δράση, την αιμοδοσία, ήταν η επιστημονική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Με θέμα «Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης· Γίνε μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές» η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη -14 Ιουνίου- από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η συντονίστρια της εσπερίδας κα. Θεοφάνη Μαντή, επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης και διαχειρίστρια του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών της «Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης», αναφέρθηκε στο διττό περιεχόμενο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Ειδικότερα επεσήμανε ότι η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας αφενός αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνία για την ανάγκη δωρεάς αίματος αφετέρου επιδιώκει να τιμήσει τους εθελοντές αιμοδότες για τη σωτήρια προσφορά τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο. «Πρόκειται για τη μέρα που μας θυμίζει ότι η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι ανεκτίμητη δράση ύψιστης ανθρωπιάς» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Προτεραιότητα η εμπέδωση της κουλτούρας του εθελοντισμού

«Η αιμοδοσία αποτελεί την κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο» σημείωσε κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και πρόσθεσε ότι αποτελεί μια πράξη ανθρωπιάς που, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού.

«Οι γνήσιοι εθελοντές προσφέρουν απλά και πηγαία δίχως να προσδοκούν σε έμμεσα ή άμεσα ανταλλάγματα· βιώνουν τη μαγεία του αλτρουισμού και της προσφοράς και αντλούν από εκεί ευχαρίστηση» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διεύρυνσης της εμπέδωσης της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας και γενικότερα του εθελοντισμού από την ελληνική κοινωνία.

Τέλος ο κ. Καστρινός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εσπερίδας και επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε σημαντικά ζητήματα.

Στις εργασίες της εσπερίδας συμμετείχαν με τοποθετήσεις η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Γ.Ν. Ηλείας Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου κα. Κωνσταντίνα Πανέτα, η νοσηλεύτρια κα. Ουρανία Μπαρλαμά, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Ευάγγελος Αγγελακόπουλος και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κα. Αγλαΐα Σαλαμούρα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του θεατρικού σκετς «Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης» από παιδιά του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης και με την τελετή απονομής τιμητικών επαίνων/ ευχαριστηρίων στους αιμοδότες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia