FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμαρχος Πύργου τίμησε τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ημερομηνία: 29-07-2022 | Συντάκτης:

  • Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν στη δύναμη της γνώσης»

Τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου τίμησε για μια ακόμη χρονιά ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, σε μια λιτή τελετή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου περίσσευε ο εθελοντισμός, η αγάπη για τη γνώση και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τον «πρωτεργάτη» του πολύ επιτυχημένου θεσμού που μετρά 10 χρόνια λειτουργίας, Χρήστο Αθανάσουλα, για τον οποίο μίλησε με πολύ θερμά λόγια. «Το κοινωνικό φροντιστήριο – μια από τις καλύτερες δομές στην Ελλάδα – δεν θα υπήρχε ως θεσμός αν δεν υπήρχε ο Χρήστος Αθανάσουλας. Και αυτό είναι μια απόδειξη ότι ένας άνθρωπος μπορεί  να αλλάξει τα πράγματα» τόνισε, και συνέχισε «Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Αυτό είναι το κίνητρο για όσους επιμένουν, παραμένουν και υπομένουν. Η ζωή είναι ένας αγώνας μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αυτός που έχει τη δύναμη της γνώσης πρέπει να τη μεταφέρει στους άλλους. Η επιστήμη και η γνώση είναι για τους ανθρώπους και όχι μέσο πλουτισμού. Όλοι εσείς είστε αγωνιστές. Είστε με την πλευρά της συλλογικότητας, της επιμονής, της ανατροπής των κακών κειμένων της κοινωνίας. Σήμερα, με μια λιτή τελετή, εκπέμπουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία, ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν στη δύναμη της γνώσης, έχουν δύναμη και δυνατότητες να προχωρήσουν «καθαρίζοντας» τους δρόμους της γνώσης που έχουν στηθεί πολλά εμπόδια».

Ο Δήμαρχος Πύργου, ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες του που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και παρέδωσαν τους τιμητικούς επαίνους στους καθηγητές, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος,  αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης, ο γεν. γραμματέας του Δήμου Γιάννης Βαρελάς, η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, η Φλώρα Παπαγιαννάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου Γιώργος Καραστέργιος και η συνεργάτιδα του δήμου Βασιλική Μάρκου.

Από την πλευρά του ο δημιουργός του θεσμού που επί δέκα χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς γνώσεις στα παιδιά, Χρήστος Αθανάσουλας ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές για το έργο τους και τον δήμαρχο Πύργου για τη στήριξη που παρέχει στη δομή. «Με τη βοήθεια που έχουμε από το Δήμο, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνουμε να ολοκληρώνουμε τη χρονιά. Δήμαρχε, από τη βοήθειά σας και την επιμονή των καθηγητών παίρνω κουράγιο και συνεχίζουμε δυναμικά». Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την συμβολή της ΣΕΤΤΗΛ που βοήθησε με τη συμμετοχή τεσσάρων καθηγητών.

Οι καθηγητές που βραβεύτηκαν:

Κώστας Λαμπρόπουλος (Φυσική), Λάμπρος Παρασκευόπουλος (Φυσική), Άγγελος Λαμπρόπουλος (Φυσική), Διονυσία Γιαννακουλοπούλου (Μαθηματικά), Θοδωρής Μπάστας (Μαθηματικά), Θοδωρής Μπουλούμπασης (Μαθηματικά), Νίκη Παναγιωτακοπούλου (Μαθηματικά), Ιωάννης Παπαντώνης (Μαθηματικά), Κατερίνα Χορτάτου (Μαθηματικά), Γωγώ Ξενογιαννοπούλου (Κοινωνιολογία-συντονίστρια), Χρήστος Αθανάσουλας (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας-συντονιστής), Γιούλη Βασιλείου (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και ΑΟΔΕ), Κωνσταντίνα Γεωργίου (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας), Χρήστος Κούλης (Αρχές  Οικονομικής Θεωρίας), Ευαγγελία Καρακώστα (Πληροφορική), Ιουλία Κόλλια (Ανατομία-Υγιεινή), Χρήστος Χριστόπουλος (Σχέδιο), Ελένη Παναγιωτακοπούλου (Αγγλικά), Δήμητρα Φελερή (Γαλλικά και Έκθεση), Διονύσης Κουμπάτης (Ηλεκτρονικά), Μαρία Αγαλιώτη (Φιλόλογος), Τάκης Δόξας (Φιλόλογος), Ελένη Κακάμπουρα (Φιλόλογος), Χρυσαυγή Καλαμπόκα (Φιλόλογος), Χαρά Κοτσώνη (Φιλόλογος), Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου (Φιλόλογος), Βασιλική Σεϊντή (Φιλόλογος), Βασίλης Τσεργαλής (Φιλόλογος), Δημήτρης Λαμπρόπουλος (Φιλόλογος), Μάκης Κόκκαλης (Γυμναστής), Χαρά Κουτσούνη (Γυμνάστρια), Γιάννης Παλαιολόγος (Γυμναστής), Γιάννης Σαργέντης (Κοινωνικός Λειτουργός), Ηλίας Καρλής (γραμματεία και τεχνική υποστήριξη).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος