FOLLOW US: facebook twitter

Β. Γιαννόπουλος: «Να βάλουμε όλοι πλάτη για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης»

Ημερομηνία: 29-07-2022 | Συντάκτης:

-Αλλαγή σελίδας στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, με τον νέο πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Π. Παρασκευόπουλο και τους ΤΟΕΒ

   «Συνεργασία – σύμπνοια – εμπιστοσύνη – διαφάνεια» είναι τα σημεία στα οποία θα βασιστεί η σχέση μεταξύ του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού και των ΤΟΕΒ της Ηλείας, όπως αυτό εκφράστηκε από όλους, στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, επ’ αφορμή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου του Οργανισμού, Παναγιώτη Παρασκευόπουλου.

   Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, με τον κ. Γιαννόπουλο αλλά και τους εκπροσώπους των επτά ΤΟΕΒ να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του νέου προέδρου, παράλληλα με την αισιοδοξία και τη διάθεση συνεργασίας, για την επίλυση των παθογενειών του παρελθόντος και την εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας, μεταξύ των δυο αλληλοεξαρτώμενων πλευρών – του Γενικού και των Τοπικών Οργανισμών – προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού και του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία.

«Να βάλουμε πλάτη όλοι»

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε την ανάγκη για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ΤΟΕΒ απέναντι στον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα επιτευχθεί, χάρη στη διάθεση και προθυμία που έχει επιδείξει ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχει υπηρετήσει στον Οργανισμό και στο παρελθόν, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας και τα προβλήματα. «Προβλήματα και παθογένειες σε όλους γνωστά, τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν με κανένα “μαγικό ραβδί”», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γιαννόπουλος. Ζήτησε τη βοήθεια και συνεργασία όλων «…προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο ομαλά η τρέχουσα αρδευτική περίοδος και να ακολουθήσει ο προγραμματισμός δράσεων ενόψει της αποστραγγιστικής», όπως είπε. «Δεν είναι η ώρα ούτε για κριτική ούτε για καταλογισμό ευθυνών. Δεν υπαναχωρούμε ούτε “σηκώνουμε τα χέρια ψηλά” στα προβλήματα και στις δυσκολίες που έχουν ανακύψει. Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της αρδευτικής περιόδου και σας ζητώ να “βάλουμε όλοι πλάτη” και να οικοδομήσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Με αυτή τη θέση και άποψη συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ – πρόεδροι, μέλη Δ.Σ και υπάλληλοι – οι οποίοι συμμετείχαν στην σύσκεψη, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η επιλογή του νέου προέδρου θα σηματοδοτήσει μια νέα σελίδα στον Οργανισμό. Δεν παρέλειψαν ωστόσο να αναφερθούν στις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής για τον καθαρισμό και εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου και συνολικά για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, βεβαιώνοντας τον νέο πρόεδρο ότι θα έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στη νέα του προσπάθεια.  Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν επισημάνσεις, παρατηρήσεις, εκφράστηκαν απορίες και κατατέθηκαν αρκετά ερωτήματα εκ μέρους των προέδρων και εκπροσώπων των Τοπικών Οργανισμών, για τα οποία είτε έλαβαν άμεσα απαντήσεις είτε θα ενημερωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκ μέρους του κ. Γιαννόπουλου αλλά και του νέου προέδρου. 

«Συλλογική προσπάθεια – εμπιστοσύνη – διαφάνεια»

   Ο νέος πρόεδρος κ.Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε από την πλευρά του την Περιφερειακή Αρχή για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του προκειμένου να αναλάβει τη Διοίκηση του Οργανισμού, τονίζοντας ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει το αξιοζήλευτο έργο του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία απαιτείται διαφάνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο πλευρών, στα οποία ο ίδιος θα συνεχίσει να βασίζεται για την αποκατάσταση της σχέσης μεταξύ ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ, ζητώντας και από τους προέδρους να πράξουν το ίδιο. Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα συλλογικό έργο – έτσι σχεδιάστηκε να λειτουργεί – καθώς και ότι η νέα ΚΑΠ βασίζεται στην λογική της συλλογικότητας, συνεπώς μόνο έτσι, όπως είπε, μπορεί ο πρωτογενής τομέας – στον οποίο βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό η οικονομία της Ηλείας – να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχτεί περαιτέρω.    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και άλλα, πρακτικά και λειτουργικά ζητήματα, ενώ εκ μέρους του νέου προέδρου, εκφράστηκε η επιθυμία και διάθεση οι συναντήσεις να είναι τακτικές και μάλιστα δια ζώσης, προκειμένου να τίθενται επί τάπητος τα ζητήματα που ανακύπτουν κάθε φορά και μαζί να καταλήγουν στην ενδεδειγμένη λύση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος