FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δ. Αβραμόπουλος σε σημαντικές ενημερωτικές συναντήσεις στον Πύργο

Ημερομηνία: 04-05-2023 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο των συνεχών ενημερωτικών επαφών του, ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός, υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, με την διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηλείας, ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι καθημερινά μάχονται στον τομέα της υγείας, και τα τελευταία χρόνια της πανδημίας ακόμα πιο πολύ, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Συναντίληψη στα μεγάλα θέματα

Συναντίληψη στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της Ηλείας διαπιστώθηκε στην διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ.Βασίλη Γιαννόπουλοστην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε τόσο η συναντίληψη όσο και η συνεργασία, είναι τα βασικά συστατικά της αποτελεσματικότητας.

Στη εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που είχαν, αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τον προγραμματισμό που υπάρχει σχετικά με έργα που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα ενώ αναφερθήκαν και σε δράσεις στους τομείς υγείας, τουρισμού, πολιτισμού και επενδύσεων που έχει ανάγκη η περιοχή.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι από την σημερινή συνάντηση και από τα θέματα που συζητήσαμε, φάνηκε ότι υπάρχει συναντίληψη τόσο για τις προτεραιότητες, όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος

«Η σοβαρότητα της συγκυρίας και οι πολλαπλές ανάγκες της Ηλείας υπαγορεύουν και επιβάλλουν τη μεγάλη εικόνα. Είναι αρκετά τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει επιτέλους όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε» επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

Γόνιμη συνεργασία με ΚΤΕΛ

Συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν το ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας είχε με τα μέλη της διοίκησής του, ο κ. Αβραμόπουλος. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος κ.Αριστοτέλης Οικονομόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. κ.Κωστής Αναστασόπουλος,ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων Πύργουκ.Μέγας Στροφύλας και κ.Νικόλαος Βλαχαντώνης.

Συζητήθηκαν θέματα φορολογίας, τιμών εισιτηρίων και επιδοτήσεων για την αγορά νέων λεωφορείων καθώς και αυτά που αφορούν ζητήματα στην βελτίωση των υπαρχόντων οδικών αξόνων και στην υλοποίηση νέων που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα και θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, όπως για παράδειγμα η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με τα Λαγκάδια και την Ανδρίτσαινα.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία του κεντρικού σταθμού και τόνισε πως «αναγνωρίζει το τεράστιο κοινωνικό έργο των ΚΤΕΛ»

«Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το έργο των ΚΤΕΛ. Είναι αυτά που κρατούν ζωντανά τα χωριά μας, που ασκούν πραγματική κοινωνική πολιτική παρέχοντας μεταφορές σε ηλικιωμένους, σε μαθητές, φοιτητές…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ηλείας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ηλείας τον  υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Σπύρος Πολίτης, ενώ παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου κ.Μενέλαος Οικονομόπουλος, το μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου κ.Δώρα Ντοά, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Σία Βασιλείου, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.Γεωργία Αντωνοπούλου, η Διοικητική Διευθύντρια κ.Μαρία Μάλλιου, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Πύργου κ.ΙωάννηςΓεωργίου και η πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου κ.Αγγελική Σαραντοπούλου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, άριστος γνώστης των θεμάτων υγείας, ως πρώην Υπουργός Υγείας, αφού ενημερώθηκε για την ανάγκη άμεσων προσλήψεων στα νοσοκομεία της Ηλείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των οικονομικών και εργασιακών συνθηκών, εξήρε «το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου και τις άριστες υπηρεσίες που παρέχουν, χωρίς πάντα να επαρκούν αριθμητικά αλλά δίνοντας την ψυχή τους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος