FOLLOW US: facebook twitter

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Β. Παναγόπουλος στο Πράσινο Ταμείο για πληρωμές σε τρία έργα

Ημερομηνία: 16-01-2024 | Συντάκτης:

-Διακοπή εργασιών στην Αγία Βαρβάρα, επανεκκίνηση στην 28η Οκτωβρίου, συνεχίζεται η Αγία Κυριακή

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Λύση στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο αναζητά η δημοτική αρχή Πύργου, καθώς οι ανάδοχοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Παναγόπουλος, θα μεταβεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Αθήνα για να συναντηθεί με τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, προκειμένου να προχωρήσουν οι πληρωμές. Παράλληλα, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αναδόχους των έργων για να μην «παγώσουν» οι εργασίες.

Τα τρία έργα είναι η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αγία Βαρβάρα και η ανάπλαση πέριξ του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής.

Στο πρώτο έργο οι εξελίξεις είναι ευχάριστες, καθώς από χθες το πρωί ο ανάδοχος αποφάσισε να αυξήσει τον ρυθμό των εργασιών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν επιβραδυνθεί. Στο σημείο βρέθηκε ο αρχιτέκτονας και προϊστάμενος του τμήματος Μελετών του δήμου Πύργου, Άρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος συζήτησε με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Σε ό,τι αφορά την Αγία Βαρβάρα, ωστόσο, έργο το οποίο είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ο ανάδοχος σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής υπέβαλε αίτηση διακοπής εργασιών στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, καθώς το χρονικό διάστημα μη πληρωμής έχει υπερβεί κατά πολύ το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία, ενώ το έργο έχει φτάσει κοντά στην ολοκλήρωσή του. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», ο ανάδοχος έχει δαπανήσει ίδιους πόρους για την υλοποίηση του έργου

Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση στη ζώνη πέριξ της Αγίας Κυριακής, οι εργασίες προς το παρόν συνεχίζονται με την ελπίδα ότι το Πράσινο Ταμείο θα αρχίσει να πληρώνει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος