FOLLOW US: facebook twitter

Νίκος Ζαριφόπουλος: Γιατί με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ημερομηνία: 20-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το παράδοξο στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου είναι προφανές: εκείνοι που τόσα χρόνια είχαν λόγο κα ευθύνη για τις υποθέσεις του Δήμου μέσα από τις δημόσιες επιτελικές θέσεις που κατείχαν αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα της πόλης με σκοπό να προκρίνουν τη δική τους ικανότητα να τα διορθώσουν. Συχνά μάλιστα κατηγορώντας τους αντιπάλους τους με τους οποίους όμως κάποτε ήταν συνάδελφοι και συνδιαχειριστές των δημόσιων πραγμάτων.

Υπάρχει άραγε λύση σε αυτό το φαύλο κύκλο?  Υπάρχει διαφορετική πρόταση? Σε αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωσηαπαντά αντιστρέφονταςτο ερώτημα: Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, αλλά ποιά πολιτική θα εφαρμόσει.

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι πρόταση διαχείρισης ούτε επαναδιαχείρισης των υποθέσεων που έμειναν στη μέση. Ούτε εξομάλυνσης ή στρογγυλέματος της γκρίζας πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι πρόταση οργάνωσης και ανατροπής αυτής της κατάστασης ώστε στο μέλλον να αποφύγουμε τέτοιες πρακτικές.Και είναι βιώσιμη επειδή όλοι όσοι πλαισιώνουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωση πιστεύουμε ότι η φυσική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους είναι η συνεργασία και όχι ο ανταγωνισμός. Γι΄αυτό μπορούμε να δίνουμε στους ψηφοφόρους την εγγύηση ότι αυτά που τους λέμε  σήμερα θα είναι και τα ίδια αύριο.

Οι περισσότεροι μάλλον δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ένας τέτοιος,διαφορετικός, κόσμος, επειδή ίσως θεωρούν ότι λίγοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ενάντια στο σύστημα της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής κοινωνίας. Είναι εσφαλμένη η θεώρηση αυτή. Πολλές μεγάλες κατακτήσεις σε παγκόσμια κλίμακα έχουν ξεκινήσει από τη δράση ενός και μόνο ανθρώπου. Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα τέτοιων θαρραλέων προσώπων που έκαναν τον κόσμο να κινηθεί. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς τώρα. Αρκεί μόνο να το πιστέψουμε. Και να το τολμήσουμε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν προτείνει θεαματικές ανατροπές, αλλά καλεί τον καθένα από εμάς να παλέψει για να αλλάξει μια μικρή μερίδα γεγονότων κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά. Από το σύνολο αυτών των βημάτων είναι δυνατό να γραφτεί μια νέα ιστορία αυτής της πόλης.

Το μέλλον που η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσιάζει στο λαό και τον καλεί να την εμπιστευτεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου, δεν θα έρθει με μαγικό τρόπο αλλά με τον αγώνα όλων εκείνων που μπορούν να συνδυάσουν το όραμα με την τόλμη και τη λογική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος