FOLLOW US: facebook twitter

Αρχαιότητες του Μουσείου Ολυμπίας ταξιδεύουν στις ΗΠΑ!

Ημερομηνία: 20-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει στην μεγάλη έκθεση «Treasures  of  Ancient Greece. Life, Myth and Heroes» στο παιδικό Μουσείο Ινδιανάπολης

Η μεγάλη έκθεση Treasures of Ancient Greece. Life, Myth and Heroes στην οποία θα παρουσιαστούν περίπου 150 αρχαιότητες, εξαιρετικής αισθητικής και επιστημονικής σημασίας, ετοιμάζεται σε περίπου ένα μήνα από σήμερα να ανοίξει τις πύλες της.

Τα αρχαία έργα  θα φιλοξενηθούν στο παιδικό μουσείο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α. από τις 15 Ιουνίου 2019 έως τις 5 Ιανουαρίου 2020 όπου το αμερικανικό κοινό θα μπορεί να απολαύσει μία από τις σημαντικότερες  εκθέσεις, παγκόσμιας εμβέλειας, με θέμα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Χθες το πρωί, έγινε στα εργαστήρια συντήρησης της Εφ. Α. Ηλείας  η συσκευασία  αρχαίων έργων – εκθεμάτων του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας.

Ανάμεσά τους είναι και ο εντυπωσιακός αττικός ερυθρόμορφος κρατήρας (Α12250) με παράσταση τεθρίππου το οποίο οδηγεί φτερωτή Νίκη στην μια όψη και σκηνή σε παλαίστρα με δυο νέους και σάτυρο στην άλλη όψη, δάνειο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών. Εν συνεχεία τα εκθέματα μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης από όπου μαζί με αρχαιότητες άλλων μουσείων της Ελλάδας θα ταξιδέψουν τις επόμενες μέρες για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δεν θα ανακαλύψουν μόνο τα εξαιρετικά έργα τέχνης, και τα επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μυθικούς ήρωες, όπως ο Ηρακλής, ο Αχιλλέας και ο Οδυσσέας και να ακολουθήσουν τους θεούς του Ολύμπου στις περιπέτειές τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος