FOLLOW US: facebook twitter

Νέο περιστατικό αρνητή μάσκας και self test σε Γυμνάσιο

Ημερομηνία: 22-09-2021 | Συντάκτης:
Τους 27 έχουν φτάσει οι μαθητές στην Ηλεία που νοσούν από κορονοϊό

Με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της Ηλείας, καθημερινά να αυξάνουν, χθες είχαμε ακόμα ένα περιστατικό άρνησης χρήσης της μάσκας και πραγματοποίησης του σελφ τέστ, σε μαθητή Γυμνασίου. Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο του Πύργου, όπου μαθητής του Γυμνασίου εισήλθε στο κτίριο χωρίς μάσκα και χωρίς να επιδείξει τη βεβαίωση αρνητικού σελφ τεστ. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημέρωσαν τον Διευθυντή και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης και ζήτησαν στον μαθητή να αποχωρήσει αφού αρνούνταν πεισματικά να συμμορφωθεί με τους κανόνες. Το μαθητή παρέλαβε ο γονέας του που ανέμενε έξω από το προαύλιο χωρίς ωστόσο να προκληθεί κάποια ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον ίδιο γονέα που προχθές αντέδρασε για τους ίδιους λόγους σε Νηπιαγωγείο της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ήρεμα κύλησε η ημέρα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά της Ηλείας καθώς οι δυο μαθητές που προχθές αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα και να επιδώσουν τη σχετική βεβαίωση του αρνητικού σελφ τεστ, -όπου μάλιστα ένας εκ των γονέων κατέθεσε μήνυση στο Διευθυντή-  δεν προσήλθαν στο σχολείο. Όπως τόνισε ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης, εστάλη σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων ενημέρωση, καλώντας τους να εφαρμόζουν το Νόμο κάθε φορά που παρουσιάζεται αντίστοιχο περιστατικό. «Κοινός στόχος όλων είναι να υπάρχει ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θεωρώ ανούσια και αναποτελεσματική πράξη την μήνυση στις περιπτώσεις αυτές και ενημερώνω πως οι εκπαιδευτικοί μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν πλήρη νομική κάλυψη».

27 μαθητές θετικοί στον covid-19

Ακόμα τρεις (3) μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δυο (2) της δευτεροβάθμιας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό χθες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών που νοσούν στα 27 (16 στα Γυμνάσια- Λύκεια και 11 στα Δημοτικά). Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των μαθητών αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα και παραμένει σε κατ’ οίκον απομόνωση ενώ όλα τα τμήματα των σχολείων όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα λειτουργούν κανονικά καθώς οι νοσούντες προέρχονται από διαφορετικά σχολεία και σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεπεράσει το 50+ που προβλέπεται για την διακοπή διδασκαλίας σε τμήμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος