FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας: Ζητά απαντήσεις για την καθυστέρηση στη μισθοδοσία των νεοδιόριστων

Ημερομηνία: 22-09-2021 | Συντάκτης:

Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας, ζητά ενημέρωση από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τους λόγους που έχει καθυστερήσει η καταβολής της μισθοδοσίας (αναδρομικά, μήνας Σεπτέμβριος, α’ 15νθημερο Οκτωβρίου) στους νεοδιόριστους συναδέλφους τους. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν: «Είναι αλήθεια ότι η μη καταβολή της μισθοδοσίας οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες συναδέλφους, καθώς είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Είναι επίσης αλήθεια ότι σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (π.χ. Πέλλας, Άρτας) έχει ήδη καταβληθεί η μισθοδοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Μια ακόμα αλήθεια είναι το γεγονός ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας έχει να διαχειριστεί τους φακέλους 160(!!!!) περίπου συναδέλφων (σε αντίθεση με άλλες που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες έχοντας 20-50 νεοδιόριστους) και το Οικονομικό της Τμήμα είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι – συνάδελφοί μας και αυτοί είτε εκπαιδευτικοί είτε διοικητικοί – προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο φόρτο εργασίας σε ιδιαίτερα στρεσογόνες συνθήκες, που απαιτούν καθαρό μυαλό και συχνό επανέλεγχο των ενεργειών για την αποφυγή λαθών.

Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας

  • να προβεί σε επίσημη ενημέρωση των νεοδιόριστων συναδέλφων σχετικά με το θέμα, έτσι ώστε να γνωρίζουν τους λόγους της καθυστέρησης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία
  • να αντιμετωπίζει με σεβασμό τα αιτήματά μας, χωρίς να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια και η προσωπικότητά μας, καθώς είναι πολλά τα παράπονα αναφορικά με αγενείς συμπεριφορές απέναντι σε συναδέλφους που ζητούν απαντήσεις σε θέματα που τους αφορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος