FOLLOW US: facebook twitter

Νέο Χρυσό Βραβείο για «το Λιοστάσι μου»!

Ημερομηνία: 22-06-2022 | Συντάκτης:

Κορυφαία διάκριση ποιότητας ελαιολάδου στο LONDON IOOC 2022 για τους ελαιώνες της οικογένειας Θανόπουλου από την Κορυφή

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, οι ελαιώνες της οικογένειας Θανόπουλου στην Κορυφή Ηλείας, κατακτούν δεύτερο Χρυσό βραβείο για το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδό τους, χτίζοντας λιθαράκι – λιθαράκι το brand της επιχείρησης με «το Λιοστάσι μου». Έτσι, μετά το πρόσφατο Χρυσό βραβείο στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Dubai International Taste Awards 2022, ήρθε το επόμενο Χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιολάδου τους, στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 5 έως τις 17 Ιουνίου 2022.

Το βραβείο αυτό, αποτελεί μια πολύ υψηλού επιπέδου διάκριση για «το Λιοστάσι μου», καθώς ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Θεωρείται δε, ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους. O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2022 έφτασε τα 963 ελαιόλαδα προερχόμενα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Το Χρυσό Βραβείο για «το Λιοστάσι μου», συνοδεύτηκε από την επισήμανση «προσεκτικά φροντισμένο προϊόν από τον ελαιοπαραγωγό Παναγιώτη Θανόπουλο που προέρχεται από ένα από τα πιο καρποφόρα μέρη της Ελλάδας, την Ηλεία και υπόσχεται μοναδική γεύση σε όσους το δοκιμάσουν.»

Π. Θανόπουλος: « Ξεχωρίζω ως πιο σημαντικό το… επόμενο βραβείο»

Ο Παναγιώτης Δ. Θανόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την νέα διάκρισή του για την ποιότητα του ελαιολάδου και την ανοδική πορεία της επιχείρησης, μιλώντας στην Πρωινή αναφέρει ότι «το Λιοστάσι μου» συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και κάθε βραβείο έχει τη δική του σημασία και αξία.

«Δεν θα ξεχάσω το πρώτο μας βραβείο στον London olive oil competition 2019,όταν ενημερώθηκα οι αντιδράσεις μου ήταν μικρού παιδιού και δεν σας κρύβω πως συγκινήθηκα.
Βέβαια συνεχίζω να ξεχωρίζω πάντα ως πιο σημαντικό το επόμενο βραβείο με το οποίο θα διακριθεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας για την επίτευξη πολύ υψηλής ποιότητας στην γεύση και στα οργανοληπτικα χαρακτηριστικά.»

Σε ό,τι αφορά την ενασχόληση του με την ελαιοπαραγωγή και τα κριτήρια με τα οποία έχει επιλέξει το ΔΔ Κορυφής για την ελαιοπαραγωγή τους αναφέρει:

“Η ενασχόληση μου με την ελαιοπαραγωγή είναι η εξέλιξη του ιδιαίτερου δεσμού που έχω αναπτύξει με τα δέντρα μου σε συνδυασμό πάντα με τον φυσικό τρόπο ζωής που ακολουθώ. Χαρακτηριστικό μου γνώρισμα ,σε οτιδήποτε ασχολούμαι δεν θέλω να έχει ταβάνι κάτι που μου προσφέρει απλόχερα η συγκεκριμένη καλλιέργεια για αυτό και η ενασχόληση μου με την ελιά.
Η Κορυφή το μικρό και αγαπημένο μου χωριό, ,είναι ο τόπος που μεγάλωσα και γι αυτό και η επιλογή της εγκατάστασης των ελαιώνων μας μόνο τυχαία δεν είναι.
Το μικροκλίμα της διακρίνεται από μηδενικά επίπεδα περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Οι κάτοικοι της Κορυφής, διαθέτουν ιστορία και μεγάλη εμπειρία στην ελαιοπαραγωγή και διακρίνονται για το πάθος ,το μεράκι τους και για την αγάπη του στην συγκεκριμένη καλλιέργεια. Ο άριστος συνδυασμός των ιδανικών συνθηκών μικροκλίματος, χλωρίδας, πανίδας προσδίδει στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας, πρωτογενή χαρακτηριστικά ανωτέρας ποιότητας, με πλουραλισμό στα αρώματα και με γεύση που αναδεικνύει ξεχασμένες εποχές.

Να σημειώσω ότι «το Λιοστασι μου” είναι ελαιόλαδο περιορισμένης παραγωγής και ούτε κι αυτό είναι τυχαίο. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μας παράγεται αποκλειστικά και μόνο από τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας, αποτελεί στρατηγική η ταυτότητα μας. Είναι η δέσμευση μας για την ποιότητα, την σχέση σεβασμού με την φύση, την συνέπεια μας αλλά και την ταπεινότητα μας μπροστά στις διεθνείς διακρίσεις. Σκοπός μας είναι το τελικό αποτέλεσμα να είναι μοναδικής και εξειδικευμένης ταυτότητας.»

Τέλος, ο κ. Θανόπουλος αναφερόμενους στους επόμενους στόχους του σε έναν ορίζοντα πενταετίας μας λέει:

“Η επόμενη πενταετία σηματοδοτεί για εμάς την ισχυροποίηση του brand στην διεθνή αγορά. Χρειάζεται συστηματική και μακροχρόνια προσπάθεια για να αναγνωριστείς στην παγκόσμια σκηνή τροφίμων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, απολαμβάνουμε το ταξίδι…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος